Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ένα νέο οικονομικό άλμα την επόμενη δεκατία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η χώρα δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους «ευρωπαικούς μέσους όρους» καθώς έχει τις δυνατότητες να διακριθεί στον τομέα της οικονομίας αξιοποιώντας τα συγκρτικά της πλεονεκτήματα ενώ σημείωσε με έμφαση ότι για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι απαιτείται η δημσόσια πολιτική να διαθέτει τεχνοκρατικά στοιχεία.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης η οποία ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα επίτιμο πρόεδρο του ΙΟΒΕ, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι από την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας όλοι πλέον έχουν ωριμάσει. «Η εργοδοσία, το κράτος, όλοι οι κοινωνικοί φορείς και εταίροι είναι πλέον πιο ώριμοι» παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση του και υπογράμμισε με έμφαση ότι πλέον έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα να μείνουμε μακριά από την ακραία πόλωση και τους διχασμούς.

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη συζήτηση  με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου.

Στη συζήτηση έλαβαν επίσης μέρος ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νίκος Βέττας, ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας και ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ραφαήλ Μωυσής. Τη συζήτηση συντονίζει ο γενικός διευθυντής του ομίλου Economia, Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: