Tην ικανοποίησή του εξέφρασεο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,   για το γεγονός ότι η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς άνοιξε εκ νέου τις πύλες της φέτος, καθώς, όπως είπε, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. «Ανοίγει τις πύλες της σηματοδοτώντας το τέλος της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Σαν τα λουλούδια που ανθίζουν, «ανθίζει» και η αισιοδοξία μας ότι θα νικήσουμε τον εχθρό με όπλο μας τους εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι στις μέρες της πανδημίας, για όλους μας, ένα μπουκέτο λουλούδια, μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας, ένα μυρωδικό φυτό στον κήπο μας, είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να αλλάξει η ψυχολογία μας».

Ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ στους ανθόκομους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε πως τα ανθοκομικά προϊόντα μπορούν να αποκτήσουν σημαντική προστιθέμενη αξία και να εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας επισημαίνοντας ότι «το κράτος, βεβαίως, οφείλει να παρέχει την κατάλληλη στήριξη και εμείς το πράττουμε συνειδητά και με ουσιαστικά αποτελέσματα».

Παράλληλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «στη δύσκολη, για όλους, περίοδο της πανδημίας η κυβέρνησή μας ενίσχυσε με περίπου 10 εκατ. ευρώ τους παραγωγούς ανθέων όλης της χώρας, λόγω της σοβαρής μείωσης εισοδήματος που υπέστησαν» συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε στην έγκριση και προώθηση νέων τύπων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση συνθηκών παραγωγής».

Νέα μέτρα ενίσχυσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στην ανθοκομία

Επισήμανε επίσης ότι «με τα σχέδια βελτίωσης που επισπεύδουμε, ενισχύουμε τους κατ΄επάγγελμα γεωργούς για την ίδρυση νέων θερμοκηπιακών μονάδων, αλλά και την επέκταση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων προκειμένου να χρησιμοποιούνται σύγχρονα συστήματα καλλιέργειας και μηχανήματα» και «διαμορφώνουμε το νέο μέτρο για τους νέους αγρότες, ύψους 400 εκατ. ευρώ, παρέχοντάς τους κίνητρα να ασχοληθούν με την ανθοκομία, καθώς μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης που θα τους εξασφαλίσει ένα καλό εισόδημα».

O κ. Λιβανός σημείωσε ότι βασική επιδίωξη του υπουργείου, αποτελεί η επέκταση και ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης των γεωργών, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκαλλιεργητών, μέσα από ένα πλέγμα βραχυχρόνιων σεμιναρίων, αγροτικών ΙΕΚ και βιωματικής εκπαίδευσης.

«Στο πλαίσιο αυτό» είπε «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής των ανθοκομικών προϊόντων με τη συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. Θέλουμε την Ελληνική Ανθοκομία παρούσα και δυνατή στον παγκόσμιο χάρτη και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανθίσει ακόμα περισσότερο μετά την τελευταία δύσκολη περίοδο της πανδημίας και θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει»

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.