Το σύνθημα «Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει» εκπέμπει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος αποδομώντας την επιχειρηματολογία που συνδέει την παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζει: «Η κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού δεν χωράει ερμηνείες. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

Ερωτηθείς στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας έναντι του ενδεχομένου ενός τρίτου lockdown, ο κ. Λιβάνιος αφού σημειώνει ότι «οι δυνατότητες καμίας οικονομίας δεν είναι απεριόριστες αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει τον προγραμματισμό της», προσθέτει με έμφαση: «όπως βλέπετε η πολιτική στήριξης των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο, αποδίδει».
Αναφερόμενος στα περιθώρια της οικονομικής ανάκαμψης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστηρίζει ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας, αλλά και το σχέδιο που η κυβέρνηση έχει εκπονήσει για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης «μας κάνουν αισιόδοξους ότι αυτές οι καλές εκτιμήσεις απλώς μετατέθηκαν για λίγο αργότερα, λόγω της πανδημίας».