Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 43χρονου ψαρά τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στη λίμνη Κάρλα από την περασμένη Παρασκευή όταν πήρε νερά η βάρκα με την οποία είχε πάει για ψάρεμα με τον 45χρονο αδερφό του.
Τη σορό του άτυχου 43χρονου στο νερό της λίμνης εντόπισε κάτοικος της περιοχής. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής διαπίστωσε πως πράγματι υπήρχε ανθρώπινο σώμα, το οποίο στη συνέχεια ανέσυραν στη στεριά με λέμβο.
Λίμνη Κάρλα: Κατέρρευσε η μητέρα του άτυχου 43χρονου ψαρά
Για να διαπιστωθεί αν η σορός ανήκε στον αγνοούμενο ψαρά, στο σημείο κλήθηκε ο 45χρονος αδερφός του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι εκείνος.
«Δεν σταμάτησα να ελπίζω μέχρι την τελευταία στιγμή, έβλεπα τις προσπάθειες που γίνονταν για να τον εντοπίσουν παρακαλούσα το Θεό να ζει. Δυστυχώς όσο περνούσαν οι ώρες συνειδητοποίησα ότι το παιδί μου δε ζει. Ο μεγάλος μου ο γιος που ήταν μαζί του σε κατάσταση σοκ. Τι κακό Θεέ μου έπεσε στο σπιτικό μας» δήλωσε στο grtimes.gr μετά το τραγικό φινάλε η μητέρα του 43χρονου.
Λίμνη Κάρλα: H περιγραφή του αδερφού του για το τι συνέβη
Στην πρώτη κατάθεσή του στις Aρχές ο αδερφός του 43χρονου είχε πει ότι είχαν πάει μαζί για ψάρεμα με την βάρκα στη λίμνη Κάρλα και, όπως περιέγραψε, κάποια στιγμή η βάρκα τους «πήρε νερά». Εκείνος κατάφερε να βάλει τις γαλότσες του, να βουτήξει στο νερό και να κολυμπήσει ώσπου να βγήκε σώος στη στεριά. Ύστερα, γύρω στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής ειδοποίησε τις αρχές, καθώς ο 43χρονος αδελφός του είχε χαθεί από το οπτικό του πεδίο.
Λίμνη Κάρλα: Τα ερωτήματα που προκύπτουν
Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να πάρουν τη βάρκα τους και να πάνε για ψάρεμα στα πλημμυρισμένα και πιθανόν μολυσμένα νερά στην περιοχή της λίμνης Κάρλας μετά την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε τη Θεσσαλία.
Από τις πρώτες μετρήσεις που είχε πραγματοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης στα νερά τις λίμνης είχε διαπιστωθεί πως δεν υπήρχε ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης, χωρίς ωστόσο αυτό να βεβαιώνει πως τα νερά είναι απολύτως κατάλληλα για αλίευση. Σε αυτό το πλαίσιο οι μετρήσεις συνεχίζονται έως ότου εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα.
Εκτός αυτού, όπως είχε επίσης διαπιστωθεί νωρίτερα αυτό τον μήνα, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για την αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς τα φερτά υλικά που έφεραν οι πλημμύρες, εμποδίζουν το ψάρεμα. Άγνωστο παραμένει, λοιπόν, τόσο το γιατί αλλά και το πώς τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να πάνε για ψάρεμα.
Διαβάστε ακόμη: