Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου, που θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου, ο τραγουδιστής φωτογραφήθηκε με ένα στεφάνι από λουλούδια στο κεφάλι του, ενώ φαίνεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένη… εγκυμοσύνη.

Ο Lil Nas X δήλωσε στο περιοδικό People ότι του ήρθε η ιδέα να κάνει τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, αφού άκουσε το τραγούδι «Dolla Sign Slime» που περιλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ.

«Είπα: «Θεέ μου, αυτό είναι καταπληκτικό»», οπότε, όπως λέει, κάλεσε τον στυλίστα του, ο οποίος συμφώνησε ότι όλα συνδυάζονται μεταξύ τους και πως το νέο άλμπουμ του καλλιτέχνη είναι το μωρό του και του πρότεινε να κάνει μία φωτογράφιση ως έγκυος.

Ο τραγουδιστής, o οποίος έγινε γνωστός από τα τέλη του 2018 με το country rap single «Old Town Road», δήλωσε ακόμα για το νέο του άλμπουμ πως «είμαι ο πατέρα και η μητέρα του. Αλλά υποθέτω ότι και οι παραγωγοί που το δούλεψαν είναι κι αυτοί σαν μπαμπάδες ή ίσως θείοι».

Το Montero δημιουργήθηκε όπως σημειώνει σχετικά το ΑΠΕ, σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο χρόνο κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η δημιουργία του, όπως είπε ο Lil Nas X στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, ήταν «θεραπευτική».

«Έχω αλλάξει με πολλούς τρόπους», δήλωσε.

«Έχω αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζω πολλές καταστάσεις, τον τρόπο που διαχειρίζομαι τη θλίψη και το θυμό μου και απλά καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται να αντιδράσω στα συναισθήματα με συγκεκριμένους τρόπους. Δεν μπορώ να επιλέξω πώς νιώθω, αλλά μπορώ να επιλέξω πώς θα αντιδράσω. Έχω μάθει να αφήνω τα σχόλια των ανθρώπων να κυλούν πίσω μου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία του βιντεοκλίπ «MONTERO (Call Me By Your Name)» είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, με την σημειολογία του.

Στην αρχή του βίντεο ο Lil Nas X φαίνεται να βρίσκεται στον κήπο της Εδέμ. Έπειτα, όμως καταδικάζεται να πάει στην κόλαση.

Στον κάτω κόσμο πηγαίνει κατεβαίνοντας κάνοντας pole dancing και τελικά προσφέρεται ως ερωτικός σκλάβος στον Σατανά, στον οποίο προσφέρει ένα άκρως αισθησιακό lap dance.

Η φράση του Πλάτωνα


Λίγο πριν την «πτώση» του στην κόλαση και ενώ ερωτοτροπεί με το ανθρωπόμορφο ερπετό, βλέπουμε ένα κοντινό πλάνο σε ένα δέντρο όπου είναι σκαλισμένη η αρχαία ελληνική φράση «ἐπειδὴ οὖν ἡ φύσις δίχα ἐτμήθη, ποθοῦν ἕκαστον τὸ ἥμισυ» (επειδή η φύση χωρίστηκε τα δυο, αναζητεί το ένα το άλλο του μισό).

Πρόκειται για μια φράση από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα. Σύμφωνα με την πλατωνική θεωρία για τον έρωτα, αρχικά οι άνθρωποι είχαν δύο κεφάλια και τέσσερα πόδια-χέρια και ήταν ολοκληρωμένοι. Αλλά, για να μην υπερβούν τα όρια, οι θεοί τούς χώρισαν και έκτοτε είναι καταδικασμένοι να ψάχνουν το άλλο τους μισό)