Η σπουδαία κολυμβήτρια θεωρείται μία εκ των κορυφαίων αθλητριών, σε κολλεγιακό επίπεδο. Άρχισε το ακαδημαϊκό της πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια το 2017 και αποφοίτησε εφέτος. Λατρεύει την κολύμβηση και τα πρώτα χρόνια, συμμετείχε στους αγώνες ως άνδρας και εν συνεχεία ως γυναίκα.

Οι νίκες της προκάλεσαν… σάλο και οι γυναίκες διαμαρτύρονταν για την συμμετοχή της· εκείνη συνέχισε να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έτσι, το Πανεπιστήμιο την πρότεινε για το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» της εθνικής κολλεγιακής αθλητικής ένωσης.

Η νικήτρια του βραβείου θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο σε τελετή που θα λάβει χώρα στο Σαν Αντόνιο. Η επιτροπή θα επιλέξει αρχικά τριάντα αθλήτριες και στον τελικό θα περάσουν οι εννέα. Η Τόμας είναι μία από τις 577 που προτάθηκαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lia Thomas (@liakthomas)

Τον Μάρτιο, η Λία Τόμας αποτέλεσε την πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε τίτλο NCAA Division I, καθώς τερμάτισε πρώτη στα 500 μέτρα ελεύθερο γυναικών και κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο της σεζόν. Με αυτή τη νίκη, έγινε η πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε τίτλο D–I σε οιοδήποτε άθλημα.

Η Τόμας, η οποία ανακοίνωσε το 2018 στην οικογένειά της ότι αισθάνεται γυναίκα, είχε υπογραμμίσει αναφορικά με τη «θύελλα» αντιδράσεων για τη συμμετοχή της ότι «δε χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ. Τώρα, είμαι ευτυχισμένη».