Η Λέστερ των «θαυμάτων»! Ύστερα από πέντε χρόνια από την κατάκτηση της Premier League (2015-16) πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της και τον τίτλο του FA Cup, νικώντας στον τελικό την Τσέλσι (0-1).

Η ομάδα του Ρότζερς με ένα καταπληκτικό γκολ του Τίλεμανς (63′), αλλά και με τη βοήθεια του VAR που ακύρωσε γκολ των «μπλε» (89′) για οφσάιντ χιλιοστών, αναδείχθηκε νικήτρια.

Ο 150ος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο γιατί οι «αλεπούδες» σήκωσαν την κούπα για πρώτη φορά, αλλά γιατί στο «Γουέμπλεϊ» βρέθηκαν 21.000 θεατές μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική.

Το ματς

Οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 29′, όταν ο Αθπιλικουέτα δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κεφαλιά του Βέρνερ, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μόλις μια ευκαιρία με μια κεφαλιά του Βάρντι.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά «κλειστό» και όπως όλα έδειχναν μόνο μια επιτυχημένη ατομική ενέργεια θα μπορούσε να «σπάσει» το μηδέν και αυτό έγινε στο 63′, όταν ο Τίλεμανς μετά από σπριντ επέλεξε να εξαπολύσει ένα μακρινό σουτ και «εκτέλεσε» τον Κέπα, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Η ομάδα του Τούχελ στη συνέχεια φούλαρε για να βρει την ισοφάριση, όμως όσες φορές προσπάθησε ο εκπληκτικός Σμάιχελ ήταν εκεί για να της πει «όχι». Συγκεκριμένα, ο Δανός σταμάτησε μια κεφαλιά του Τσίλγουελ (78’) και ένα σουτ του Μάουντ (87’).

Μόνο στο 90′ ο Σμάιχελ δεν έβαλε στοπ στους «μπλε», όπου ο Σογιουντσού στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Μόργκαν και άθελα του την έστειλε στα δίχτυα, όμως το γκολ που πανηγύριστηκε ξέφρενα από τους φίλους των Λονδρέζων ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR. Και εκεί ήταν η ώρα για τους οπαδούς της Λέστερ να (ξανα)πανηγυρίσουν, καθώς κάπως έτσι η ομάδα τους στέφθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα (76’ Χάντσον Οντόι), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (76’ Χάβερτς), Αλόνσο (68’ Τσίλγουελ), Ζιγές (68’ Πούλισικ), Βέρνερ (82’ Ζιρού), Μάουντ

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάιν, Σογιουντσού, Έβανς (33’ Ολμπράιτον), Φοφανά, Τόμας (82’ Μόργκαν), Εντιντί, Τίλεμανς, Βάρντι, Αγιόθε Πέρεθ (83’ Τσάουντρι), Ιεανάτσο (67’ Μάντισον)

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.