Το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους, μαζί με ένα μοναδικό ρεκόρ, χάρισε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έγραψε άλλη μία λαμπρή σελίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής σε ολόκληρη την Ολυμπιακή Ιστορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος ο οποίος φτάνει τα τρία μετάλλια, έπειτα από το χρυσό που είχε κερδίσει στο Ρίο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο το 2021, ενώ παράλληλα αποτελεί πλέον και τον μοναδικό Έλληνα εκπρόσωπο της Γυμναστικής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια.

Λίγη ώρα μετά τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο και να μην μπορεί να κρύψει την ικανοποίηση του.

Στο «Μπερσί», σ’ έναν τελικό με πολύ υψηλό ανταγωνισμό, ο 33χρονος πρωταθλητής έκανε εξαιρετική εμφάνιση και συγκέντρωσε 15,100 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,800), την υψηλότερη επίδοσή του σε επίσημο αγώνα μέσα στο 2024, που τον έφερε στην 3η θέση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Λευτέρης Πετρούνιας: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε ακόμη: