Δεν γνωρίζουμε ποιος έκανε την εισήγηση στον Γιώργο Πατούλη και γιατί ο Περιφερειάρχης έπεσε στην παγίδα, αλλά όταν αυτές τις εποχές που οι μισοί πολίτες της Περιφέρειας Αττικής ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας να σπαταλάς σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για «άρτον και θεάματα», αναρωτιέσαι αν πάνε καλά στην Περιφέρεια ή τους έχει τρελάνει η εξουσία.

Οπως μαθαίνουμε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ θα κοστίσουν οι επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει ένα «πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα στοιχίσει συνολικά 462.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Νότιο Τομέα, με την Περιφέρεια να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και δίνει 107.000 ευρώ.Ριγμένος μπορεί να θεωρηθεί ο Δυτικός Τομέα που θα λάβει μόνο 59.520 ευρώ, ελπίζουμε να μην γκρινιάξουν.

Πάντως οι Περιστεριώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και συναυλία αξίας 12.400 ευρώ.

Στα ίδια λεφτα θα βολευτούν για μια μουσική παράσταση και οι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας ενω στο Νέο Ηράκλειο η συναυλία θα κοστίσει 400 ευρώ λιγότερο (12.000).

Στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα διοργανωθεί παράσταση αξίας 14.880 ευρώ, στη Σαλαμίνα ετοιμάζεται εκδήλωση που κοστολογείται στα 17.980 ευρώ.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη εκδήλωση θα γίνει στο Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπου η Περιφέρεια θα διαθέσει 24.800 ευρώ για ένα μουσικό υπερθέαμα.

Στην Περιφέρεια μάλλον είναι λάτρεις της Μαρίας Αντουανέτας και της φράσης “αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι”…