Συνεχίζονται οι ανησυχίες από τη μεριά της Ουκρανίας σε σχέση με τη στάση της Λευκορωσίας και την πιθανή εισβολή της στον πόλεμο στο πλευρό του Ρωσικού στρατού. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Γκουλέβιτς δήλωσε ότι η χώρα δεν σχεδιάζει να πάρει μέρος στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκτίμηση ήρθε μετά τη συνάντηση των Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Η Λευκορωσία στέλνει πέντε τακτικές μονάδες στρατού στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί», δήλωσε σήμερα ο Βίκτορ Γκουλέβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών δήλωσε ότι: «Δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Λευκορωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία και, μάλιστα, έδινε ως πιθανή ημερομηνία τη χθεσινή νύχτα».

Το απόγευμα της Παρασκευής το Sky News είχε αναφέρει ότι το ουκρανικό κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Λευκορωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες δύο ώρες.

«Σύμφωνα με πρωτόλειες πληροφορίες, τα λευκορωσικά στρατεύματα μπορεί να προχωρήσουν σε εισβολή στις 11 Μαρτίου στις 21:00 η ώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο την Παρασκευή 11 Μαρτίου.