Ένας τυχερός πλειοδότης θα μπορούσε σύντομα να κερδίσει ένα κομμάτι της ιστορίας του ΝΒΑ. Στις 7 Φεβρουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ των Λος Άντζελες Λέικερς στο Crypto.com Arena εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο παίκτης με το καλύτερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο φόργουορντ των Λέικερς κατέρριψε το ρεκόρ που είχε θέσει προηγουμένως ο επίσης θρύλος των Λέικερς, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, το οποίο ήταν 38.387 πόντοι.

Τώρα, ένα απόκομμα εισιτηρίου των 92 δολαρίων από αυτό το παιχνίδι αναμένεται να πουληθεί για χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία της Heritage Auctions. Σύμφωνα με το TMZ, το στέλεχος είναι για ένα κάθισμα από τη 2η σειρά του τμήματος 209 και έχει βαθμό Mint 9 από τον PSA (Professional Sports Authenticator).

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το εισιτήριο θα πουληθεί για τουλάχιστον 5.000 δολάρια. Σήμερα, μια εβδομάδα πριν τη λήξη της δημοπρασίας, η ανώτατη προσφορά βρίσκεται στα 2.100 δολάρια.

Στο ιστορικό παιχνίδι ήταν παρούσες η μητέρα και η σύζυγός του καθώς και τα τρία παιδιά του Τζέιμς. Σύμφωνα με το Associated Press, ο κόσμος στην αρένα ξεσπούσε σε επιφωνήματα κάθε φορά που ο Τζέιμς άγγιζε την μπάλα εν όψει της ιστορικής στιγμής. Πετυχαίνοντας το καλάθι που έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ, ο Τζέιμς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Συγκινήθηκα εκείνη τη στιγμή», είπε ο ΛεΜπρόν, σύμφωνα με το AP. «Βλέποντας την οικογένειά μου και τους φίλους μου, τους ανθρώπους που είναι γύρω μου από τότε που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι στο ΝΒΑ, ένα παιδί από μια μικρή πόλη στο Οχάιο. Ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή».

Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ κατείχε τον τίτλο του πιο παραγωγικού σκόρερ στο NBA για 39 χρόνια. Μετά το κατόρθωμα του Τζέιμς, ο Τζαμπάρ δεν φάνηκε να ενοχλείται χάνοντας τη διάκριση.

«Είναι σαν να κέρδισα ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μια λαχειοφόρο αγορά και 39 χρόνια αργότερα κάποιος κέρδισε δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Πώς να ένιωθα; Ευγνώμων που κέρδισα και χαρούμενος που κέρδισε και ο επόμενος», έγραψε σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του Substack, σύμφωνα με το CNBC. «Η νίκη του σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη νίκη μου».

Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να αποκτήσετε ένα κομμάτι αυτού του ρεκόρ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Heritage Auctions και να δείτε πού ακριβώς βρίσκονται οι προσφορές για το ιστορικό εισιτήριο.

Διαβάστε περισσότερα