Την αποκάλυψη ότι στην επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας γίνονταν συζητήσεις για νωρίτερο κλείσιμο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν υπήρξε σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση έκανε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος και μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής Μάριος Λαζανάς.
Όπως είπε « αξιολογούνται με κάποια καθυστερήση τα δεδομένα», διότι, εξήγησε, «πρέπει να έρθουν πολλά στοιχεία μαζί, δεν είναι μόνο τα επιδημιολογικά αλλά και από νοσοκομεία, νοσηλείες θανάτους».
Απαντώντας στα όσα λέγονται περί του αιτήματος να δοθούν τη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής ή ακόμα και για παρέμβαση της δικαιοσύνης για το θέμα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Λαζανάς ζήτησε να αφεθεί η επιτροπή απερίσπαστη στο έργο της. «Αυτή η επιμονή ότι υπάρχουν μαύρες σκιές, δημιουργεί προβλήματα στην επιτροπή και στη λειτουργία της. Είναι άσχημο αυτό», σημείωσε. Πρόσθεσε δε, ότι αυτά τα φαινόμενα «αυτά μας κάνουν επιφυλακτικούς, να παίρνουμε πιο αυστηρά μέτρα ώστε, να είμαστε καλυμμένοι. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε ότι θα έρθει η δικαιοσύνη και θα μας πάρουν τα κεφάλια. Πρέπει να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».
Αναφερόμενος στα σχολεία είπε ότι η επιτροπή δεν ανέτρεψε κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά εξέτασε τα δεδομένα και έκανε τις εισηγήσεις της. Όπως είπε είχε συνέλθει αρχικά και με δυσκολία βγήκε συμπέρασμα διότι ήθελαν περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία ώστε να αξιολογηθούν. «Στις 4/1 εμείς θα συνεδριάζαμε δεν άλλαξε κάτι σε εμάς», τόνισε. Πρόσθεσε δε, ότι «είμαστε σε μαραθώνιο και πρέπει να γίνονται προσεκτικά οι βηματισμοί».
Τόνισε ότι η οργάνωση των εμβολιασμών είναι πράγματι δύσκολη και χρονοβόρα, «θέλει χρόνο ώσπου να ρολάρει το σύστημα». Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν και οι εκπαιδευτικοί προτεραιότητα στον εμβολιασμό και ειδικότερα, όσοι αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα.
Τέλος, εκτιμά ότι μια σημαντική ανάσα θα πάρουμε μετά το καλοκαίρι. Ξεκαθαρίζει όμως, πώς «το τελευταίο που θα απαλλαγούμε είναι η μάσκα, έχει σημασία να το κατανοήσουμε».