Ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκίνησε για το Πεκίνο, αλλά δεν έφτασε ποτέ, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροπλάνο του Λαβρόφ άλλαξε πορεία πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας και επέστρεψε στη Μόσχα.

Η εφημερίδα αναρωτιέται, χωρίς να δίνει απάντηση, αν το Πεκίνο δεν θέλησε να δεχθεί τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών ή ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον κάλεσε επειγόντως πίσω στη Μόσχα λόγω των εξελίξεων στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Κανένα σχόλιο μέχρι τώρα

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά των Ρώσων για το ταξίδι του Λαβρόφ που… έμεινε στη μέση. Φυσικά, δεν υπάρχει και επιβεβαίωση της συγκεκριμένης είδησης.

Οι προθέσεις της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πάντως, τις προθέσεις της Κίνας σχετικά με την Ουκρανία, αποκάλυψε Κινέζος διπλωμάτης στη Λβιβ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο Κινέζος πρέσβης στην Ουκρανία, Φαν Σιανρόνγκ, δήλωσε στον οικοδεσπότη του, Μαξίμ Κοζίτσκι, υψηλόβαθμο στρατιωτικό στο Λβιβ, ότι η Κίνα δεν θα επιτεθεί ποτέ στην Ουκρανία.

«Πάντα μια καλή δύναμη για την Ουκρανία»

Θα ενεργήσουμε υπεύθυνα και βοηθήσουμε, ιδιαίτερα οικονομικά σε αυτή την κατάσταση, φέρεται να δήλωσε, ο πρέσβης.

Η Κίνα είναι μια φιλική χώρα για τον ουκρανικό λαό. Ως πρέσβης, μπορώ να πω ότι θα είμαστε πάντα μια δύναμη καλή για την Ουκρανία, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ.

Ο κ. Φαν επεσήμανε ότι η κινεζική πρεσβεία μεταφέρθηκε από το Κίεβο στο Λβίβ και ότι θα παραμείνει εκεί προς το παρόν, είπε ο κ. Κοζίτσκι, όπως γράφει ο ιστότοπος KURIR.