Θέση για το ζήτημα με τη διαγραφή του πρώην- πλέον- βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου πήρε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Με ανάρτησή της στο Twitter, τόνισε πως «θέλω κάποτε να ξεπεράσουμε τη φοβικότητα και τα σύνδρομά μας απέναντι στην αριστερά και τον κομμουνισμό».

Και προσέθεσε πως «οι σκληρές αλήθειες πρέπει μια μέρα να μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες από το στόμα πολιτικών και όχι να λέγονται μόνο σε πηγαδάκια πίσω από κλειστές πόρτες».

Ακολουθεί η ανάρτησή της στο Twitter:

Γιατί διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος;

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για ό,τι έγινε χθες στη Βουλή και με απόφασή του τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν χαρακτηριστικά για την εξέλιξη: «Όταν λέγαμε για κίτρινη κάρτα το εννοούσαμε» κάνοντας έμμεση αναφορά στο πρόσφατο ατόπημα Μπογδάνου με την δημοσιοποίηση ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου.

Τότε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου είχε δηλώσει: «Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά». Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με την αντιπολίτευση να ζητάει τη διαγραφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar.gr o πρωθυπουργός παρευρισκόταν στο δείπνο του ΕΛΚ όπου ενημερώθηκε, μέσω sms, από το Μέγαρο Μαξίμου για το επεισόδιο!

Αμέσως ζήτησε να του αποσταλεί το επίμαχο βίντεο και λίγα λεπτά αργότερα χωρίς να συζητήσει με άλλον το θέμα, εξοργισμένος αποφάσισε άμεσα τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ.