Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο διάστημα, αλλά δεν ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, το next best thing θα είναι ένα θεματικό resort, ό,τι πιο κοντινό στο φεγγάρι.

Ένα νέο resort, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πρόκειται να κερδίσει τις εντυπώσεις στο Λας Βέγκας, καθώς θα είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε στο φεγγάρι, πάνω στη Γη. Συγκεκριμένα, η καναδέζικη εταιρία Moon World Resorts Inc. ανακοίνωσε σχέδια για νέο ξενοδοχείο προϋπολογισμού 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα αποτελεί μια μικρογραφία της Σελήνης, 225 μέτρων ύψους και 200 μέτρων πλάτους.

Προτού τρομάξετε, να σας πούμε ότι θα είναι μόλις το 1/75.000 του πραγματικού μεγέθους της Σελήνης, στο οποίο θα δημιουργηθούν 4 χιλιάδες δωμάτια και σουίτες. Στα σχέδια υπάρχει φυσικά και σπα, όπως επίσης και club και lounge, αλλά και θέατρο 2500 θέσεων, πλανητάριο, κέντρο εκδηλώσεων 5 χιλιάδων θέσεων, αρένα 10 χιλιάδων θέσεων και φυσικά καζίνο. Το nightclub μάλιστα, θα κατασκευαστεί ακριβώς κάτω από ένα… διαστημόπλοιο, με τον ανάλογο φωτισμό.

Το highlight, ωστόσο, θα είναι η ενεργή, σεληνιακή αποικία, η οποία θα βρίσκεται στο πάνω μισό της σφαίρας και θα σχεδιαστεί με τη βοήθεια, μεταξύ άλλων, και της NASA. Με το αντίτιμο των 500 δολαρίων, μάλιστα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν 90 λεπτά εξερευνώντας τη Σελήνη με… σεληνιακό buggy, περνώντας από κρατήρες. Όπως αναφέρει ο συνιδρυτής της Moon World Resorts Inc, εφόσον ο κόσμος δεν έχει να διαθέσει 200 χιλιάδες δολάρια για ένα ταξίδι στο διάστημα, με 500 δολάρια μπορεί να ζήσει αυτή την εντυπωσιακή εμπειρία.

Οι περιπέτειες, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί, αφού οι επισκέπτες θα μπορούν να ανέβουν σε ένα τύπου rollercoaster που περνά από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και φτάνει ως την αποικία, για να περιηγηθούν σε αυτό με έναν διαφορετικό τρόπο.

Το Moon Resorts Las Vegas θα ολοκληρωθεί σε περίπου 4 χρόνια και είναι ένα από τα 4 θεματικά… σεληνιακά ξενοδοχεία που θα ανοίξουν το 2026-2027, με τα υπόλοιπα να σχεδιάζονται για την Κίνα, την Ισπανία και τη Μέση Ανατολή.