Ήταν ένα ντέρμπι παραμονής, ένα παιχνίδι «ο θάνατός σου η ζωή μου»! Ο ΟΦΗ κατάφερε να κερδίσει στο «Αλκαζάρ» τη Λάρισα με γκολ του Ντε Γκουζμάν, πήρε βαθμολογική ανάσα και παράλληλα έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της ΑΕΛ που πολύ δύσκολα πλέον θα αποφύγει το μοιραίο.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ανέβηκε στους 28 βαθμούς και προσπέρασε και τον Παναιτωλικό που έχει 27, ενώ η Λάρισα από την πλευρά της έμεινε στους 24 και πλέον η παραμονή στην κατηγορία μοιάζει… βουνό.

Όσον αφορά το ματς, οι δυο ομάδες μπήκαν προσεκτικά, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε με δυο σουτ τον Νάγκι, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Η πρώτη φάση έγινε στο 4’ με σουτ του Σαρδινέρο από το ύψος του πέναλτι και η δεύτερη με σουτ του Σακόρ. Η ΑΕΛ από την πλευρά της κέρδισε μέτρα μετά το 15’, όταν είχε και την πρώτη της ευκαιρία με τον Ντουρμισάι, που πήρε την μπάλα μετά από όμορφη προσποίηση του Ακούνια, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

«Οξυγόνο» με Ντε Γκουζμάν

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 33’, όταν οι Κρητικοί αναπτύχθηκαν εξαιρετικά από τα αριστερά, ο Κοροβέσης έβγαλε μια υποδειγματική σέντρα στον Ντε Γκούζμαν και εκείνος με μια εντυπωσιακή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ και πανηγύρισε έξαλλα στον πάγκο των μελανόλευκων.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 40′ όταν ο Ακούνια με εκτέλεση φάουλ πήγε να σκοράρει, όμως ο Βάτερμαν εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε με σκοπό να ισοφαρίσει το ματς και πίεζε από το πρώτο λεπτό. Παρότι όμως η ΑΕΛ έψαχνε το γκολ ο ΟΦΗ είναι αυτός που απείλησε τόσο στο 52′ με σουτ του Σακορ, αλλά και στο 57 όταν ο Κοροβέσης γύρισε επικίνδυνα την μπάλα και ο Σαρδινέρο δεν τη βρήκε καλά για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 59’ ο ΟΦΗ ήταν και πάλι στην επίθεση, ο Κοροβέσης μπήκε μέσα στην περιοχή και ο Μπέρτος τον έκοψε, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο όμως να δείχνει πέναλτι. Στο ριπλέι φάνηκε ότι ο Έλληνας μπακ βρήκε μπάλα, ενώ και ο Ματίας Γκεστράνιους που είναι στο VAR κάλεσε τον Έλληνα ρέφερι να δει τη φάση. Μετά από ένα λεπτό λοιπόν ο Σιδηρόπουλος άλλαξε την απόφαση του και πήρε πίσω το πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι στο 67’ αναπτύχθηκαν και πάλι πολύ καλά, ο Σακόρ γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Ντε Γκουζμάν και εκείνος με μια προσποίηση εκτέλεσε όμως η μπάλα βρήκε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΛ. Από εκεί και πέρα οι «βυσσινί» πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν απείλησαν την εστία του Βάτερμαν, με εξαίρεση ένα σουτ του Ακούνια που πέρασε ψηλά άουτ στο 77′. Ένα λεπτό αργότερα ο Στίφλερ γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή στον Ακούνια και εκείνος από πλεονεκτική θέση σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Στο 85΄ ο Γιαννούλης έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Γλύνο, είδε την κίτρινη κάρτα, όμως μετά από χρήση VAR ο Σιδηρόπουλος έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Έλληνα αμυντικό. Η ΑΕΛ από εκεί και έπειτα παρότι προσπάθησε δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ κι εκείνη έμεινε με δέκα λόγω του Γλύνου, ο οποίος από τη φάση με τον Γιαννούλη τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στο τέλος η ΑΕΛ βγήκε όλη μπροστά και είχε μια καλή στιγμή με τον Καρανίκα στο 90+5 όμως το σουτ του κατέληξε άουτ, με στο σφύριγμα της λήξης από τον Σιδηρόπουλο να βρίσκει τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει έξαλλα και την ΑΕΛ να είναι ένα βήμα μακριά από τον υποβιβασμό.

ΛΑΡΙΣΑ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος(77′ Καρανίκας), Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς(65′ Γλυνός), Στίφλερ, Νικολιάς(55′ Κολομπίνο), Ακούνια, Μπεν-Χατίρα(55′ Πινάκας), Ντουρμισάι(78′ Ντουρμισάι)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Bάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ(82′ Στάρτζεον), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Σαρδινέρο (81′ Σολίς, 90+7′ Ουές), Γιάννου(87′ Βαφέας)

  

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.