Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι λουόμενοι, την Παρασκευή 20 Αυγούστου, των περιοχών της Σωτηρίτσας και της Βελίκας, στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας καθώς η θάλασσα άλλαξε χρώμα και από μπλε έγινε καφέ.


Το γεγονός αυτό συνέβη διότι έβρεξε με μεγάλη ένταση για λίγα λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλος αυτός ο όγκος του νερού, να μετακινήσει χώμα και φερτά υλικά στη θάλασσα. Έτσι, σε συνδυασμό με τα κύματα ανακατεύτηκαν και από μπλε, η θάλασσα έγινε καφέ.


Ένα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής είναι ότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή η κεντρική οδική αρτηρία, δηλαδή η παραλιακή οδός, κλείνει διότι το νερό έχει μεγάλη ορμή και όγκο.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι επικίνδυνο ακόμα και για μεγάλα οχήματα που θέλουν να περάσουν από τα σημεία ενώ όπως αναφέρεται στο larissanet, είναι απαγορευτικό για τους πεζούς. Αυτό το διάστημα εξελίσσονται έργα στο ρέμα Πουρί ενώ αναμένεται η παράδοση της νέας γέφυρας που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή όταν σημειώνονται κακοκαιρίες.