Πρεμιέρα στο νέο έτος με ήττα για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στη Λαμία από την τοπική ομάδα με 1-0 για την 16η αγωνιστική της Super League.

Ένα παιχνίδι στο οποίο όλα πήγαν στραβά και ανάποδα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό από το γκολ του Σλίβκα, έχασε κλασσικές ευκαιρίες ακόμα και πέναλτι για να ισοφαρίσει, ενώ στο τέλος είδε τον Πεπ Μπιέλ να τραυματίζεται και να βγαίνει υποβασταζόμενος και με δάκρια στα μάτια.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην επαρχία μετά από πέντε χρόνια, με τη Λαμία να «σοκάρει» τους Ερυθρόλευκους, που έχασαν πέναλτι στο 50’ με τον Κώστα Φορτούνη, όταν η εκτέλεσή του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν το βλέμμα τους στο εντός έδρας ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League.

Αιφνιδίασε η Λαμία

Η Λαμία αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Βικίντας Σλίβκα. Μετά από απομάκρυνση του Ροντινέι, η μπάλα έφτασε στον παίκτη της Λαμίας και αυτός με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο διεθνής εξτρέμ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Άνταμ Τζανετόπουλου και έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Στο 12’ η Λαμία απείλησε ξανά, με τον Πασχαλάκη, όμως, να δείχνει την κλάση του. Ο Μαρτίνεθ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ακούνια, αυτός σούταρε από κοντά, αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνεθ είχε μια ακόμα τελική για τους γηπεδούχους, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 16’ και στο 18’ ο Ολυμπιακός είχε δύο σουτ με τους Φορτούνη και Γιόβετιτς. Στην  πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα χέρια του Κοσέλεφ. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο γκολ που είχαν δεχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τη Λαμία μάλιστα στο 36’ να απειλεί ξανά με τον Ακούνια.

Ο Ουρουγουανός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα ο Ποντένσε δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μαντί Καμαρά στο 45+3’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη.

Χαμένες ευκαιρίες και πέναλτι

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Φραν Ναβάρο αντί του Στέβαν Γιόβετιτς.

Στο 48’ μετά από ωραία κάθετη πάσα, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Κοσέλεφ και σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Νούνιες.

Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 54’ ο Ποντένσε ελίχθηκε και σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαντί Καμαρά δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ντόι πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Στο 70’ ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ομαρ Ρίτσαρντς και Ζοάο Καρβάλιο να παίρνουν τις θέσεις των Ορτέγκα και Καμαρά.

Στο 81’ ο Πορτογάλος έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπιέλ και Αλεξανδρόπουλο αντί των Ποντένσε και Έσε, με τον Ισπανό στο 84’ να τραυματίζεται μετά από σύγκρουση με τον Σίντκλεϊ και να βγαίνει από το παιχνίδι υποβασταζόμενος και με δάκρυα στα μάτια.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ, Νούνιες (62′ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90′ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (71′ Τόσιτς), Σλίβκα, Ακούνια (71′ Σίντκλεϊ).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (71′ Ρίτσαρντς), Έσε (81′ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81′ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46′ Φραν Ναβάρο).

Διαβάστε ακόμη: