Συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, είχε χθες το απόγευμα στο περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε περιοχή . 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «είμαι ενημερωμένος προσωπικά για τα προβλήματα μιας και αποτελεί συνειδητή επιλογή μου από το ξεκίνημα της πολιτικής μου σταδιοδρομίας να πολιτεύομαι στη συγκεκριμένη περιοχή». Ο Κυριακος Μητσοτάκης που είναι βουλευτής του Δυτικού Τομεα Αθηνών συζήτησε με τους δημαρχους θέματα που αφορούν τους δήμους και για τα οποία η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυσή τους . Θέματα που αφορούν : στον τομεα της ύδρευσης τα έργα οδοποιίας, τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που χρειάζονται υπογειοποίηση των καλωδίων., τις δυσκολίες στον τομέα της Υγείας, πολεοδομικού ενδιαφέροντος αλλά και για τη διασύνδεση των περιοχών με το Μετρό.«Η αλήθεια είναι ότι ήταν τέτοια η πίεση των δύο πρώτων ετών, που μία σειρά προτεραιότητες της Δυτικής Αθήνας δρομολογούνται αυτή την περίοδο και χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε για λύσεις. «Είναι μία ευκαιρία να μπορέσω να δώσω κι εγώ κάτι πίσω σε μία περιοχή με την οποία αισθανόμουν πάντα ότι είχα ιδιαίτερες σχέσεις, με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια» συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αιγάλεω,και ο  Ιλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν περιοχές υπογραμμίζοντας πως απαιτείται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα.

Συζητήθηκε, επίσης, η υλοποίηση του προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης. Σημείο αναφοράς απετέλεσαν και τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με την έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων προσωπικού από τους Δήμους. Ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα η συζήτηση στράφηκε και στις αντιπλημμυρικές εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να αποτραπούν μεγάλα προβλήματα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων .

Συζητώντας για θέματα Πολιτικής Προστασίας τονίστηκε η άμεση επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Ποικίλο Όρος και αντιμετωπίστηκε σε ταχύτατο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να διασωθεί ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου.

Από πλευράς κυβέρνησης συμμετείχαν : ο Υπουργός επικρατειας Ακης Σκέρτσος   o Γ. Γ. του ΥΠΕΣ αρμόδιος για θέματα Εσωτερικών και Μιχαλης Σταυριανουδακης Οργάνωσης, καθώς και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Της ΝΔ Γιαννης Λοβερδος .