Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι αύριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας.

Ειδικότερα, ο κ.Μητσοτάκης είπε: « Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ιδιοι πρέπει να είμαστε οι αυστηροί κριτές της απόδοσής μας και πρέπει να αυξάνουμε τους ρυθμούς. Οι επόμενοι μήνες 6 μήνες μετά την ανανέωση της θητείας μας, θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων. Αύριο νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Αναφερόμενος στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θετική η εξέλιξη για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αλλά τα αποτελέσματα δικαίωσαν την πολιτική μας, ο ανταγωνισμός δούλεψε».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο, επισήμανε ότι αύριο ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, ενώ σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης. Όπως είπε, «η επιστολική ψήφος θα συνοδεύεται από ένα καλοδουλεμένο πλαίσιο τετραετίας για τον απόδημο ελληνισμό».

«Θα συζητήσουμε πρωτοβουλίες από την Πολιτική Προστασία για να βάλουμε οριστικό πλαίσιο ασφάλισης ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε η κρατική αρωγή να κατευθύνεται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», σημείωσε.

«Το οριστικό άνοιγμα στη νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία. Πλέον με τη χρήση της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο όποιο αυθαίρετο χτίζεται στην επικράτεια. Σημαντική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακό πρόσημο γιατί απελευθερώνει τη νόμιμη δόμηση και απεγκλωβίζει χιλιάδες πολίτες από γκρίζο περιβάλλον αβεβαιότητας. Όλα αυτά θα γίνονται με συγκεκριμένους κανόνες και σεβασμό στο περιβάλλον», ανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αυθαίρετη δόμηση.

Σε ό,τι αφορά την πολεοδομική μεταρρύθμιση έκανε λόγο για σημαντική αλλαγή. «Όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια. Δυστυχώς διαρκεί έναν ολόκληρο αιώνα καθώς αναφερόμαστε στους προ του 1923 δρόμους. Τώρα όμως με μια σημαντική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 400 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης δρομολογείται η λύση του».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι «αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την επιστολική ψήφο, αναρτάται το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου παράλληλα με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων».

«Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: