Όπως ακριβώς σας τα είχε γράψει το radar.gr  έγιναν τα πράγματα κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΝ.

Όσα συζητήθηκαν στο περιθώριο της «επίσημης» θεματολογίας δεν αναφέρθηκαν φυσικά μετά.

Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική προστασία της βιοποικιλότητας, υπενθύμισε πως περίπου 10 δις του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάνε στην ενέργεια και το περιβάλλον (Σ.Σ. εδώ …αναστέναξαν καρδιές που τα λιγουρεύονται τα δις), μίλησε για την αγαπημένη του ηλεκτροκίνηση,  αλλά και για την κλιματική αλλαγή,  ασχολήθηκε  δια μακρόν με την  πράσινη  και κυκλική  οικονομία αλλά και με τη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση της χώρας.

Καλά και άγια όλα αυτά και ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίστηκε από τους παριστάμενους ως «άριστα διαβασμένος στα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος και με αναπτυξιακό σχέδιο επί χάρτου».

Οι ….πράκτορές μου όμως στη διάρκεια των «κλειστών» συζητήσεων με τον κ. Μητσοτάκη με όλο το επιτελείο του ΥΠΕΝ (παρεισέφρυσαν με …στολή παραλλαγής και τα άκουσαν όλα-αστειεύομαι βέβαια!) μου μετέφεραν τουλάχιστον την αμηχανία των ανθρώπων του ΥΠΕΝ έναντι των σκληρών διεκδικήσεων των μεγάλων επιχειρηματικών Ομίλων της χώρας.

«Έχουμε δέκα μεγάλες δουλειές να δώσουμε μέσα στο 2021 και υπάρχουν δέκα ελληνικοί Όμιλοι που τις θέλουν …σχεδόν όλες μόνοι τους ή με ξένους και κανείς δεν συνεργάζεται με κανένα! Τα καλοπιάσματα εναλλάσσονται με τις απειλές που δεχόμαστε και οι προτάσεις συνεργασίας που συνήθως πέφτουν στο κενό εναλλάσσονται με  επικείμενες προσφυγές στη Δικαιοσύνη! Έχουμε απελπιστεί, τι να κάνουμε» φέρεται να είπε κάποιος, ονοματίζοντας μάλιστα ενδεικτικά ενδιαφερόμενους αλλά και νταλαβεριτζήδες.

Απαντήσεις και κατευθύνσεις ενώπιον 15 ατόμων βέβαια δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλά στον επόμενο μήνα (αναφέρομαι στο Φεβρουάριο) θα δούμε δείγματα γραφής….

Ο Κυριάκος στο ΥΠΕΝ και οι ακροάσεις Σκρέκα

Για το λόγο αυτό, για τις σκληρές κόντρες δηλαδή, μαθαίνω πως ο ΥΠΕΝ κ. Κ.Σκρέκας καθυστερούσε μέχρι τώρα να δει τους εκπροσώπους των Ομίλων πριν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι τυχαίο, πως όπως μου λένε οι δικοί μου στο Υπουργείο, ο πρώτος επιχειρηματίας που είδε ήταν ο κ. Γιάννης Αλαφούζος για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και τα περιβαλλοντικά θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν στο συγκεκριμένο έργο. Που δεν  είναι εύκολο να λυθούν όπως με πληροφορούν διότι εκτός όλων των άλλων υπάρχει και το γειτονικό οικόπεδο της Εθνικής Τραπέζης που φέρνει πονοκεφάλους.

Προσεχώς νεότερα…

Ο Κυριάκος στο ΥΠΕΝ …ηλεκτροκίνητος!

Ο Πρωθυπουργός πήγε στο Υπουργείο με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό του, το οποίο μάλιστα φόρτισε στο ειδικό σημείο στάθμευσης και φόρτισης που διατίθεται στην είσοδο του κτηρίου.

Είναι γνωστός ο …έρωτας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηλεκτροκίνηση. Είναι άγνωστοι όμως οι ρυθμοί υλοποίησης ενός τέτοιου φιλόδοξου αλλά και ωφέλιμου σχεδίου, άλλωστε στην Ελλάδα βρισκόμαστε κι έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Εξ ού και το σχόλιο γνωστού παράγοντα μέσα στο ΥΠΕΝ ο οποίος είναι στενά …συνδεδεμένος (πόσο πιο κομψά να το διατυπώσω;) με το εγχώριο λόμπι του πετρελαίου: «μέχρι να δουλέψει στην πράξη η ηλεκτροκίνηση του Κυριάκου στην Ελλάδα, εμείς θα έχουμε μοσχοπουλήσει ακόμη και το πετρέλαιο που πιθανόν να   βρούμε στη …Σελήνη!».

Κακίες ζηλιάρηδων θα έλεγα εγώ…

Δείτε τι λέγαμε πριν τη συνάντηση στο ΥΠΕΝ

https://radar.gr/article/65171/solomonteies-lyseis-sto-ypoyrgeio-energeias