Την πρώτη του, σύντομη, τοποθέτηση μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΕΜΠ για την τραγωδία των Τεμπών έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στο συνέδριο ygeiamou.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί εκτενώς στο ζήτημα και την κατάρριψη των θεωριών συνωμοσίας περί ξυλολίου, παράνομου φορτίου καυσίμων κ.λπ.

Επ’ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να δηλώσει ότι:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτό αποδείχθηκε.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν καιρώ, γιατί σε ένα συνέδριο για την υγεία, αδικούμε τον διάλογο για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ούτως ή άλλως, τον πρώτο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη».

«Σε ό,τι με αφορά, θα τοποθετηθώ στη Βουλή. Αλλά νομίζω ότι όλοι οι καλόπιστοι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει τι πήγε να συμβεί και είναι ενθαρρυντικό πως έστω και με καθυστέρηση φωτίζουμε τα πραγματικά περιστατικά. Και σταματώ εδώ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν τα σημερινά στοιχεία οδηγούν και στο πώς η κυβέρνηση θα χειριστεί και το θέμα του κ. Καραμανλή για να αρκεσθεί να πει «no comment» (ουδέν σχόλιο).

Διαβάστε ακόμη: