Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κω εξήγγειλε την ανέγερση νέου νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά, και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

«Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Κω, ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα» τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του, ανακοινώνοντας παράλληλα την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί.

«Ανακοινώνω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο» είπε καταχειροκροτούμενος.

«Κάναμε χθες εκτεταμένη σύσκεψη και αποτελεί μονόδρομο η ανέγερση του νέου νοσοκομείου, καθώς το υφιστάμενο έχει φτάσει στα όριά του.

Βλέποντας ότι αυξάνονται οι ανάγκες του νησιού, θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα συμπράξουμε με την περιφέρεια για την απαραίτητη χρηματοδότηση και το συντομότερο δυνατό θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, όπως αυτό της Λευκάδας που αποτελεί πρότυπο» είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα αμελήσουμε τις ανάγκες του υφιστάμενου νοσοκομείου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν αμέσως» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ψέριμο.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί».

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.