Στις σημαντικότερες εσωτερικές αλλά και διεθνείς εξελίξεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του μέσω Facebook.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και καταδίκασε έντονα την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα του Ισραηλινού λαού να ζει με ασφάλεια. Τραγική εξέλιξη αποτέλεσε η δολοφονία ενός 26χρονου Έλληνα φοιτητή, στην οποία αναφέρθηκε με συγκίνηση και συλλυπήθηκε την οικογένεια του θύματος. Η Ελλάδα, όπως ανέφερε, παραμένει σε αυξημένη εγρήγορση και έχει ήδη απομακρύνει 22 Έλληνες και 38 Κύπριους από τον Λίβανο με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Περνώντας στις εσωτερικές εξελίξεις, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης του Έβρου, το οποίο περιλαμβάνει 19 νέα μέτρα και έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,83 δισ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων, ανακοίνωσε την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα στο Σουφλί, κίνητρα για επανακατοίκηση και έργα υποδομής, όπως η δημιουργία νέας κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Ορεστιάδα και τον Πειραιά.

Επιπλέον, τόνισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας, με το πρόγραμμα «Stop Bullying» στα σχολεία και την έναρξη της νέας ψηφιακής πλατφόρμας «Safe Youth» για στήριξη και προστασία των ανηλίκων. Ανέφερε επίσης την ενίσχυση της παρουσίας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες.

Στην οικονομία, υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, με σχεδόν 300.000 νέες θέσεις το πρώτο οκτάμηνο του 2024, ενώ η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού θα αποφέρει 3,27 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, μειώνοντας παράλληλα τα διόδια.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερός σύμμαχος και εταίρος στην περιοχή και συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Διαβάστε ακόμη: