Το μεταναστευτικό κυριάρχησε  στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αυστριακού καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, στη Βιέννη, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη διμερή επίσκεψη.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά την έναρξη της νέας ευρωπαϊκής περιόδου και λαμβάνει χώρα πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 17-18 Οκτωβρίου.

Δείτε βίντεο:

Στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες έκαναν εκτενείς αναφορές στο μεταναστευτικό και το ρόλο που έχει η Ελλάδα, με τον καγκελάριο να συμφωνεί ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχυθεί από την Ευρώπη, με δεδομένο ότι προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ στη συνάντησή τους τέθηκαν ζητήματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η άμυνα και η ενέργεια, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Καρλ Νεχάμερ ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Διαβάστε ακόμη: