Στην ανάγκη να υπάρξουν αποφασιστικές κινήσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο νοσεί βαθιά, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που ταξίδεψε με το τρένο από τον Σταθμό Λαρίσης μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με μία ασπιρίνη», τόνισε ο κ. Κυρανάκης, που ολοκλήρωσε το ταξίδι του, ενώ ενημερώθηκε από τους μηχανοδηγούς για τα προβλήματα στο πεδίο.

Αναλυτικά ο κ. Κυρανάκης δήλωσε:

«Είναι μια αυτονόητη κίνηση για κάποιον, που αναλαμβάνει να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Εάν δε δεις με τα μάτια σου και δεν ακούσεις με τα αυτιά σου αυτά, τα οποία συμβαίνουν στο πεδίο, δεν μπορείς να κατανοήσεις ένα πρόβλημα για να το λύσεις.

Ευχαριστώ πολύ τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδόν του ταξιδιού μου υπεδείκνυαν πράγματα για να μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αυτό το οποίο σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι τόσο ο ΟΣΕ όσο και αρκετά θέματα της Hellenic Train και συνολικά του σιδηροδρομικού δικτύου νοσούν βαθιά και όλα αυτά τα προβλήματα δε λύνονται με μία “ασπιρίνη”.

Χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις, χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και χρειάζεται να κινηθούμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Γι’ αυτό έρχομαι στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσω να δω ποια είναι τα προβλήματα στο πεδίο.

Η τηλεδιοίκηση σε μεγάλο βαθμό του δικτύου λειτουργεί, έχουμε αναλυτικά τα χιλιόμετρα. Τα έργα της περιοχής, που έχει καταστραφεί απ’ τον Daniel, για τα οποία περιμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο καλώς εχόντων των πραγμάτων την ερχόμενη εβδομάδα κι εφόσον συμβεί αυτό, τον επόμενο μήνα ξεκινάνε».

Διαβάστε ακόμη: