Ελεύθεροι, αφέθηκαν, αλλά με περιοριστικούς όρους, οι δύο ανήλικοι που επιτέθηκαν άγρια στον σταθμάρχη του μετρό όταν αυτός τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν μάσκα. Ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη είχε προκαλέσει πανελλαδικό σοκ λόγω της υπερβολικής βίας από δύο ανήλικα παιδιά.

Παράλληλα, ελεύθερος αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός, ο οποίoς, μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, συμβούλευε την οικογένεια στο πως να διαχειριστεί το θέμα και να μη συλληφθούν τα παιδιά.

Μάλιστα, εκτός του αρχικού βίντεο που είχε δημοσιευτεί εξ’ αρχής, ακόμη ένα, με περισσότερες λεπτομέρειες, είδε το φως της δημοσιότητας χθες.

Ξυλοδαρμός του σταθμάρχη- το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια την προηγούμενη εβδομάδα, πιο συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου.

Ο σταθμάρχης στη διαδρομή του προς την Ομόνοια -και χωρίς να κάνει γνωστό ότι είναι εργαζόμενος του μετρό- ζήτησε από δύο νεαρούς επιβαίνοντες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον σταθμάρχη, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν στην αποβάθρα του σταθμού και ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός του. Τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ  για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Η αστυνομία έκτοτε, έχοντας στη διάθεσή τους τα πρόσωπά του από κάμερες του μετρό, ξεκίνησαν να συλλέγουν πληροφορίες ώσπου έφτασαν στη σύλληψή τους.

Ειδικός φρουρός τους βοηθούσε να μη συλληφθούν

Αφού πραγματοποιήθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη, οι δύο ανήλικοι και η μητέρα τους ζήτησαν βοήθεια από ένα οικογενειακό φίλο ο οποίος είναι ειδικός φρουρός.

Από συνομιλίες που κατέγραψε κοριός της αστυνομίας προέκυψε ότι ο ειδικός φρουρός συμβούλευε τη μητέρα για κάθε κίνηση την ανηλίκων. «Μην κάνουν το αστείο και κουνήσουν απ’ το σπίτι αν δεν μιλήσεις με τον δικηγόρο. Ούτε τι να σου πω, να πετάξουν τα σκουπίδια».

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε ο ειδικός φρουρός έδινε μονίμως συμβουλές στη μητέρα των δραστών, ενώ προχώρησε ακόμα και σε έλεγχο αριθμών κυκλοφορίας αυτοκινήτων προκειμένου να επιβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν παρακολουθεί την οικογένεια, μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη.

«Λοιπόν, άκου να δεις, αυτή την ψάχνουν όλοι γιατί είναι βαρβάτη σύλληψη», λέει στην τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα των δραστών ο 26χρονος ειδικός φρουρός, ζητώντας να μην αφήσει τα παιδιά της να βγουν από το σπίτι.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε σε άλλη συνομιλία η μητέρα των δρστών, του διαβάζει πινακίδα αυτοκινήτου που βρισκόταν έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Εκείνος απαντάει, «τώρα δουλεύει η αλλαγή μου. Έχω ρεπό εγώ. Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω». Στη συνέχεια όταν η μητέρα των συλληφθέντων του λέει ότι μέσα στο όχημα ήταν ένα άτομο, εκείνος της απαντά χαρακτηριστικά: «Ε δεν είναι ασφάλεια. Δεν υπάρχει υπηρεσία με ένα άτομο».

Οι εν λόγω συνομιλίες καταγράφηκαν από τον κοριό της αστυνομίας, ενώ για να μπορέσει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι αρχές απέδωσαν την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας στα δύο αδέρφια.

Έτσι άρχισαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο της μητέρας τους, φτάνοντας στον αστυνομικό.

 

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη-διαβάστε επίσης:

https://radar.gr/article/60197/epithesi-stathmarxi-nomiza-oti-tha-meino-anapiros-fonaza-ftanei