Η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους χιλιάδες εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα το διήμερο Δευτέρα 11 Ιανουάριου και Τρίτη 12 Ιανουάριου, όπως είχε εξαγγελθεί.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιανουάριου, για όλους όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των δηλώσεων αναστολών. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους υποβάλλονταν, έπειτα από μια 5νθήμερη παράταση, έως την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουάριου, μία ημέρα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Σε αντίθεση με τον Νοέμβριο, η διαδικασία των δηλώσεων που ακολουθήθηκε αυτή τη φορά ήταν κοινή για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων. Το ίδιο κοινή αναμένεται να είναι και η πληρωμή. Εφόσον η διαδικασία των καταβολών εκκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουάριου, τα ποσά θα είναι διαθέσιμα στους εργαζόμενους σταδιακά έως το πρωί της 12ης Ιανουάριου.