Βατερλό για την κυβέρνηση η κατά προτεραιότητα εμβολιασμοί. Αυτό δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου. Η πασαρέλα των υπουργών και των βουλευτών στα νοσοκομεία να φωτογραφίζονται λες και πήγαν σε φιλανθρωπικό γκαλά και να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα έχει κάνει στην κυβέρνηση την μεγαλύτερη ζημία μέχρι σήμερα.
Ούτε τα «Σκοιλ Ελικικού» , ούτε οι διορισμοί στα νοσοκομεία, ούτε καν τα επιτεύγματα της Κεραμέως δεν προκάλεσαν τέτοια δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων.
Και είναι λογικό. Ποιος λογικός άνθρωπος, δεξιός η μη, δεν ήταν έξω φρενών όταν έχει περάσει τα πάνδεινα τους τελευταίους μήνες, ζει με κυβερνητικές ελεημοσύνες, κλεισμένος στο σπίτι του, δίχως να βλέπει τα αγαπημένα του πρόσωπα και φίλους, με τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, SMS για να πάει τον σκύλο του για κατούρημα ξαφνικά βλέπει ότι όλες οι ρητορικές περί ευπαθών ομάδων, περί γηραιότερων, περί υγειονομικών πάνε περίπατο για να εμβολιαστούν οι υπουργοί και οι βουλευτές.
Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που δόθηκε προτεραιότητα ακόμη και εις βάρος υγειονομικών υπαλλήλων που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για χάρη της δημόσιας υγείας.
Και να ήταν μόνο αυτό μπορεί ο κόσμος να το κατάπινε αλλά όταν βλέπεις διάφορους άσχετους, νέους, εκτός ευπαθών ομάδων να εμβολιάζονται κάνοντας το σήμα της νίκης ή ανεβάζοντας σέλφι στα Social Media ο εγκέφαλος σου απλά…καίγεται.
Περιμένουμε υπομονετικά εδώ και μήνες για το εμβόλιο ώστε να μπούμε σε μια κανονικότητα. Ευχαρίστως να περιμένουμε στη σειρά για να περάσουν μπροστά όσοι το έχουν περισσότερη ανάγκη. Έτσι επιτάσσει η ανθρωπιά και η ενσυναίσθηση αλλά αυτά είναι προφανώς ψιλά γράμματα για πολλούς από τους κυβερνώντες, οι οποίοι πάνω από όλα βάζουν την πάρτη τους.
Κι ύστερα ήρθε ο…Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, όπως διαδίδεται, είναι έξαλλος με το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε. Όταν όμως το Μαξίμου έστειλε φιρμάνι στους υπουργούς να εμβολιαστούν πρώτοι πρώτοι δεν σκέφτηκε να συμπεριλάβει στην «οδηγία» και να μην το παραξηλώσουν και έτσι τώρα πληρώνει το τίμημα. Η κυβέρνηση του έχει γίνει διεθνές θέμα και όχι για κάποιο success story, όπως θα του άρεσε, αλλά επειδή τον εξέθεσαν οι ίδιοι οι υπουργοί του.