To κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5, με περίπου 1.000 επιβάτες, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή της κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας.

Το λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επιτυχή επανεκκίνηση του κλάδου, εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αιτηθεί να το επισκεφθούν, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Στον Πειραιά αναμένονται περίπου 450 κρουαζιερόπλοια

Σημειώνεται ότι εντός του προβλήτα Κρουαζιέρας έχουν παραχωρηθεί από την ΟΛΠ ΑΕ στην Περιφέρεια Αττικής, τρεις αίθουσες για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Για φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν περίπου 450 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 250 θα εκτελούν αφιξο-αναχωρήσεις (home porting) από το συγκεκριμένο λιμάνι.

Στη Σούδα:

Το Silver Moon έδεσε στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά πριν από μερικές ημέρες, χωρίς όμως επιβάτες, μόνο με το πλήρωμα του και θα παραμείνει για κάποιες ημέρες, δεμένο στο λιμάνι της Σούδας, πριν ξεκινήσει το κανονικό του πρόγραμμα. Σύμφωνα με το cna, οι τοπικοί φορείς ετοίμασαν μια μικρή τελετή για την υποδοχή του στο λιμάνι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιεί και ως λιμάνι «βάσης».

Στη Ρόδο:

Κατέπλευσε πριν από δύο ημέρες στο λιμάνι της Ρόδου, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5, το οποίο πραγματοποιεί επταήμερο ταξίδι με 996 επιβάτες κυρίως Γερμανούς. Το πλοίο, το οποίο ουσιαστικά άνοιξε την «αυλαία» της κρουαζιέρας στο νησί, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ηράκλειο όπου είναι και home port και θα επιστρέψει εκεί.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Ντόκος «θα τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για την πανδημία, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και το Ειδικό σχέδιο διαχείρισης του Λιμένα Ρόδου που το έχει υπογράψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τις κρουαζιέρες».

Στην Κέρκυρα:

Έδεσε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa το οποίο εγκαινιάζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα «παγώματος» λόγω της πανδημίας. Ξεκινώντας από την Τεργέστη, το δρομολόγιο μιας εβδομάδας της Costa Luminosa περιλαμβάνει επισκέψεις στο Μπάρι και την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Μύκονο και το Κατάκολο – Ολυμπία. Φιλοξενεί περίπου 580 επιβάτες και η πλειονότητα των επιβατών είναι Ιταλοί, ενώ υπάρχουν επίσης Γάλλοι και Άγγλοι.