Μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προληπτικά τους οικισμούς Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έλαβαν όσοι βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές και καλούνται να κινηθούν προς τον Κουτσουρά, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη

Οι συνθήκες για την πυρόσβεση είναι δύσκολες με δεδομένο ότι πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι ως και 8 μποφόρ πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με οχήματα και άντρες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτο και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στις Μάλες Ιεράπετρας

Διαβάστε ακόμη: