Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στα Χανιά με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες. Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης, πιθανότατα από την πλαζ που βρίσκεται εντός της έκτασής του, στην περιοχή της Σούδας.


Εξαιτίας των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Συγκεκριμένα 38 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί περισσότερο ωστόσο μεγάλος αντίπαλός είναι οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί και εξαιτίας της γρήγορης επέκτασης της φωτιάς οι αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του οικισμού του Ναύσταθμου. Άνδρες της αστυνομίας μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της πυροσβεστικής προχώρησαν στην άμεση εκκένωσή του. Λίγη ώρα αργότερα, εκκενώθηκε ο παιδικός σταθμός αλλά και το νηπιαγωγείο που βρίσκονται στην περιοχή αλλά και το Ναυτικό νοσοκομείο με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ασφάλεια στο νοσοκομείο Χανίων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει επιστρατευτεί και η Αστυνομία η οποία έχει κλείσει την πρόσβαση προς την Εθνική οδό ενώ στους κατοίκους των Χανίων εστάλη μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η πυρκαγιά έκαψε το άλσος από κάτω από τη λέσχη του Ναύσταθμου Κρήτης και κινείται προς το ΝΝΚ. Αξίζει να τονιστεί ότι η πυρκαγιά απείλησε κατοικίες.

Εξαιτίας των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί περισσότερο ωστόσο μεγάλος αντίπαλός είναι οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πυροσβεστικά ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερούς.

Διαβάστε ακόμη: