Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου στην Κρήτη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκε ο 27χρονος Ρουμάνος που με τη χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, σκότωσε στο Πετροκεφάλι στη Μεσαρά, τον 40χρονο κτηνοτρόφο, για τον οποίο εργαζόταν.

Μαζί του βρέθηκε και ο 30χρονος συμπατριώτης του που ήταν ο άνθρωπος που τον τροφοδότησε με το όπλο που σκότωσε τον κτηνοτρόφο από το Πετροκεφάλι.

Στον χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, που άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ’ ομολογία δράστη, ενώ η μητέρα του 40χρονου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στην είσοδο του μεγάρου.

Απολογούνται την Πέμπτη στον Ανακριτή

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 40χρονου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή αλλά και για ψευδή κατάθεση λόγω των όσων, αρχικά, υποστήριξε το βράδυ της Δευτέρας.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 30χρονο ομοεθνή του, ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Και οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον Ανακριτή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. χρειάστηκε να φυγαδεύσει τους δύο κατηγορούμενους από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων προκειμένου να αποφευχθεί νέα ένταση ενώ θα ορισθούν δικηγόροι και θα απολογηθούν αύριο στις 13.00, σύμφωνα με το flashnews.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της άφιξης του 27χρονου υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση για αυτό οι άνδρες των ΟΠΚΕ που ήταν στο δικαστικό μέγαρο, τον έβαλαν μέσα στην αίθουσα με πολύ μεγάλη ταχύτητα καθώς υπήρξε και ρίψη αντικειμένων.

Ξέσπασε η μητέρα του θύματος

Ξέσπασε, σύμφωνα με το neakriti, η μητέρα του 40χρονου κτηνοτρόφου υποστηρίζοντας για τον 27χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του γιου της ότι «τον είχε σαν παιδί του. Του είχα πει να τον διώξει αλλά μου έλεγε πως είναι καλός στη δουλειά του. Το παιδί μου, το έφαγε…».

Μάλιστα, η μητέρα του θύματος υποστήριξε ότι ο Ρουμάνος που ομολόγησε το έγκλημα είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να σκοτώσει οδηγό ταξί τυλίγοντας ζώνη στον λαιμό του.