Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει αθωωθεί από το 2019 για την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης στη Κατρίν Μαγιόργκα, όμως το «Αthletic» φέρνει ξανά την υπόθεση στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο «CR7» βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τους New York Times, καθώς προσπαθεί να μπλοκάρει τη δημοσίευση 200 εγγράφων που αφορούν την εν λόγω υπόθεση.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας είχε καταγγελθεί από την Κάθριν Μαγιόργκα τον Ιούνιο του 2009 για βιασμό, σε δωμάτιο του 57ου ορόφου του ξενοδοχείου «Palms» στο Λας Βέγκας. Η κατηγορία της αποσύρθηκε άμεσα με τον Ρονάλντο να της δίνει 375.000 δολάρια.

Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να αντιτίθεται στο πρόσφατο αίτημα πρόσβασης των Times στους φακέλους της υπόθεσης, υποστηρίζοντας πως ο δικηγόρος της Μαγιόργκα, Λέσλι Στόβαλ έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες στην Αστυνομία του Λας Βέγκας το 2018, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να τους κάνει να ανοίξουν ξανά την υπόθεση.

O εκπρόσωπος των New York Times ανέφερε: «Η αστυνομία του Λας Βέγκας έχει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει έγγραφα που είναι δημόσια σύμφωνα με τον Νόμο περί Δημοσίων Αρχείων της Νεβάδα – όπως έχει αναγνωρίσει η αστυνομία σε αυτήν την περίπτωση. Θα αντιταχθούμε σε αυτήν την παράνομη προσπάθεια παρέμβασης στο δικαίωμα του κοινού να βλέπει κυβερνητικά έγγραφα».

«Υπάρχει βάσιμος λόγος για την απαγόρευση της αποκάλυψης του αρχείου έρευνας του Τμήματος της Αστυνομίας του Λας Βέγκας, επειδή περιέχει κλεμμένα έγγραφα, τα οποία η ενάγουσα έλαβε παράνομα από έναν φερόμενο χάκερ από τον οποίο ο συνήγορός της ζήτησε ειδικά προνομιακή επικοινωνία δικηγόρου – πελάτη» υποστήριξε η πλευρά του «CR7».