Αντίποινα κατά των ΗΠΑ, με αφορμή τις αμερικανικές κυρώσεις, φέρεται να συζητά ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Ψυχροπολεμικές ανταλλαγές κυρώσεων και δηλώσεων

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, με απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να εκφράζουν τη στήριξή τους προς την αμερικανική πλευρά και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να εκφράζει τις «ανησυχίες» του για τις «κακόβουλες ενέργειες» της Μόσχας.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, επιτρέπεται η επιβολή σειράς οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και η απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών την Παρασκευή με το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, αφού η Ουάσιγκτον χτύπησε τη Μόσχα με μια σειρά κυρώσεων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της RIA στο Κρεμλίνο. Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα εξετάζει την απάντησή της.

Κρεμλίνο: Δεν μας πτοούν οι Αμερικανικές κυρώσεις, είμαστε οικονομικά σταθεροί

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η σταθερότητα της ρωσικής οικονομίας διασφαλίζεται πλήρως, απαντώντας στο ερώτημα αν θα αντέξει τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

«Η μακροοικονομική σταθερότητα διασφαλίζεται πλήρως,η ρυθμιστική αρχή μας ενεργεί με φρόνηση, ενεργεί επιτυχώς, η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του οικονομικού μας επιτελείου είναι αναγνωρισμένη διεθνώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «δεν βλέπουμε τον λόγο να αμφισβητήσουμε την αποτελεσματικότητά του».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr