Η Ραφαέλα Μουζακίτη βρήκε εργασία ως πωλήτρια σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, αφήνοντας πίσω της το προηγούμενο επάγγελμά της.

Με ανάρτησή της στα social media και συγκεκριμένα στο Facebook, θέλει να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν– ο καθένας με τον τρόπο του- ώστε να είναι εφικτό αυτό μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

«Σήμερα κρεμάω τα γοβάκια μου που για δεκαετίες με έθρεψαν, και εξηγούμαι», αναφέρει αρχικά στο post της ανακοινώνοντας τα ευχάριστα νέα και την αλλαγή, την τόσο σημαντική αλλαγή στη ζωή της.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Σήμερα κρεμάω τα γοβάκια μου που για δεκαετίες με έθρεψαν, και εξηγούμαι. Έχω λοιπόν, ευχάριστα νέα. Για αρχή θέλω να πω ότι μετά από αγώνες χρόνων του ΣΥΔ και προσωπικά της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού επιτέλους κατάφερε να εντάξει στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και τρανς άτομα ώστε να μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας ξεφεύγοντας από τον εξαναγκασμό της σεξεργασιας.

Έτσι με χαρά ανακοινώνω ότι προσελήφθη σε πρωινή δουλειά ως πωλήτρια με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρώτη φορά. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη Μαρίνα Γαλανού όπως και όλα τα παιδιά του ΣΥΔ όπου τόσα χρόνια αγωνίζονται για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων στην Ελλάδα.

Επίσης, θέλω να δώσω τα εύσημα στον ΟΑΕΔ και στο υπουργείο Εργασίας που με εξέπληξαν ευχάριστα η αλήθεια είναι με την προοδευτικότητα που έδειξαν σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων όσο αφορά τα δικαιώματα εργασίας.

Και τέλος, φυσικά να ευχαριστήσω τον εργοδότη μου που κόντρα στο εργασιακό κατεστημένο έβαλε μπροστά τον ανθρωπισμό του».

Μάλιστα, έκανε κι άλλη ανάρτηση στο Facebook γράφοντας το εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες της φίλες και φίλους για τις υπέροχες ευχές σας, από σήμερα στη νέα μου δουλειά!».

«Ζεις τη μέρα σου πλέον, χωρίς χλευασμούς!»

Επίσης, μίλησε και στον ΑΝΤ1 για τη νέα της δουλειά στον Πειραιά. «Μεγάλη διαφορά, η μέρα με τη νύχτα! Ξέρεις τι είναι να κοιμάσαι έντεκα το βράδυ και να ξυπνάς στις οχτώ ζώντας την ημέρα σου χωρίς χλευασμούς;», ακούγεται να λέει.

https://www.youtube.com/watch?v=997SQ86YJhM