Νάμαστε πάλι εδώ! Σε θέση μάχης. Η πιάτσα είναι μικρή και λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Από την καλή κι από την ανάποδη. Το ποιοι είμαστε δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να το καταλάβει κανείς. Ούτε μεταφυσική προσέγγιση. Είναι κοινό μυστικό κι έτσι ας πορευτούμε, για να κρατήσουμε τα προσχήματα.
Μέσα σε όλη αυτή τη δημοσιογραφική διαδρομή χρόνων ένα μπορώ να πω με βεβαιότητα: Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Κακά τα ψέματα. Μας υποτίμησαν πολλοί! Κι άλλοι τόσοι μας γύρισαν την πλάτη! Ανεχθήκαμε την ταπείνωση και την ελεύθερη πτώση με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται σε επαγγελματική και προσωπική ζωή. Όμως δεν τα παρατήσαμε, βρήκαμε τη δύναμη να σηκωθούμε χωρίς να καταφύγουμε σε τρελογιατρούς και χωρίς να χρειαστεί να κατεβάζουμε μια χούφτα χάπια κάθε βράδυ…
Και σίγουρα μέσα στην απαξίωση όπου βρεθήκαμε, υπήρξαν κάποιοι που στάθηκαν δίπλα περισσότερο από αδέρφια. Φίλοι που λειτούργησαν ως ψυχαναλυτές, φίλοι που άπλωσαν χείρα βοήθειας και μας έβγαλαν από το τέλμα επαναφέροντας μας στην επιφάνεια, στη δράση. Και σε αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας οφείλουμε πολλά, ευγνωμοσύνη και ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας βοήθησαν να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τα πατήματα μας, την αξιοπρέπεια μας. Σε όλους αυτούς θα είμαστε δίπλα διαχρονικά, δεν θα διστάσουμε να βάλουμε τα στήθη μας στη φωτιά όχι ως ανταπόδοση αλλά ως στάση ζωής και εκτίμησης των πραγματικών ανδρών! Και θα είμαστε απέναντι σε όλους τους δήθεν, τα λαμόγια, τα αρπακτικά, τους νταβατζήδες και νταραβερτζήδες, τους ψευτομεσάζοντες! Θα είμαστε απέναντι στο κομματικό κράτος, τον λαϊκισμό, τα μονοπώλια και κυρίως σε όλους εκείνους που με πράξεις ή παραλείψεις ζημιώνουν το κράτος, την κοινωνία, τον φορολογούμενο πολίτη.
Θα σταθούμε κριτικά απέναντι στο κατεστημένο και δεν θα γίνουμε ποτέ γλείφτες και γλίτσες της εκάστοτε εξουσίας, εξαπτέρυγα των κυβερνήσεων και των κρατικών μηχανισμών προκειμένου να αποσπάσουμε διαφημιστικό χρήμα και προσωρινή – επίπλαστη ισχύ την οποία νομίζουν αφελώς ότι απολαμβάνουν αφελείς δημοσιογραφικοί παραγοντίσκοι!
Όχι, δεν έχουμε εμμονές, ούτε μας διέπει εκδικητική διάθεση απέναντι σε κανένα! Απλώς τώρα που το σύμπαν συνωμότησε για να επιστρέψουμε, έχουμε μια δουλειά να ολοκληρώσουμε που την αφήσαμε εδώ και χρόνια στη μέση. Επιστρέψαμε, είμαστε εδώ, θα ξαναγίνουμε ο εφιάλτης όλων όσοι κερδοσκοπούν εις βάρος των πολλών, όλων όσοι κερδίζουν εις βάρος του δημοσίου, όλων όσοι επιβιώνουν ως παράσιτα στις πλάτες του κράτους και του φορολογούμενου πολίτη, όλων αυτών των στελεχών του τραπεζικού συστήματος που νομίζουν πως την έβγαλαν καθαρή μέσω της κυβερνητικής ασυλίας και θα συνεχίσουν κσι στο μέλλον να κάνουν τα ίδια και τα ίδια!
Ήρθε η ώρα να ξανασυναντηθούμε. Και η προσπάθεια αυτή είναι μόνο η αρχή!
Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε… αυτό έχω μόνο να σας πω!