Σε τροχιά ριζικών αλλαγών μπαίνει η ΕΡΤ και οι οποίες αναμένονται να έχουν πλήρως σχηματοποιηθεί μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος για τη νέα σεζόν.
Το κατά πόσο οι αλλαγές αυτές είναι προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον καθώς θα προέλθουν μάλλον από ολιγωρία της κυβέρνησης και όχι από σχεδιασμό καθώς ολόκληρη η διοικητική πυραμίδα της ΕΡΤ βρίσκεται στον αέρα.
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος αφήνει τον ΣΚΑΪ, όπου παρουσιάζει τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, και κατευθύνεται προς την Κορυφή της Διοικητικής Πυραμίδας του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Ζούλα ο οποίος ολοκληρώνει την πενταετή του θητεία στην Προεδρία της ΕΡΤ στις 16 Σεπτεμβρίου και αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΚΑΙ.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, βεβαίως, πρώτα θα αναλάβει προσωρινά για 1 χρόνο και στη συνέχεια θα συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό που προβλέπει ο νέος νόμος Κεραμέως, καθώς ο Κωνσταντίνος Ζούλας μάλλον βαρέθηκε να περιμένει την κυβέρνηση να διευθετήσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της και αποδέχτηκε την εξαιρετική πρόταση του ΣΚΑΙ, στον οποίο θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες να υλοποιήσει τα τηλεοπτικά πλάνα του, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί σε εκατό μεριές.
Ανάλογο μπάχαλο επικρατεί και σε άλλες θέσεις καθώς υπάρχουν στελέχη που παραμένουν με παρατάσεις συμβάσεων (ενώ έχουν συμμετάσχει στις διαδικασίες ΑΣΕΠ) ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν και δύο μέλη του Δ.Σ των οποίων η θητεία λήγει: Του Νίνου Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη καθώς αξιόπιστες πηγές επισημαίνουν πως δεν θα υπάρξει ανανέωση στις θητείες τους.
Όλο αυτό το σκηνικό αποπνέει ανοργανωσιά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν τιμά τους κυβερνητικούς «διαδρομιστές» το να ψέγουν ανθρώπους που έχουν 25 χρόνια παρουσίας και εμπειρίας στην τηλεόραση ως «ποταμίσιους», όπως η Λίνα Παπαδάκη, λες και έχει καμία σημασία στην εργασία σου το αν έχεις διατελέσει στέλεχος κάποιου κόμματος.
Όλοι αυτοί άλλωστε ας μην ξεχνάνε πόσοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ήταν σε άλλα κόμματα (φυσικά και στο Ποτάμι) στο παρελθόν και να μάθουν να μετρούν τους ανθρώπους με βάση τα προσόντα τους.
Ποιος είναι ο νέος Προέδρος
Με σπουδές κλασσικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο London Schools of Economics (BSc), International Βusiness Αdministration στο SOAS University of London (MSc) και Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο University of Leicester (PhD candidate) ο δημοσιογράφος έχει διατελέσει στέλεχος αλλά και διευθυντής σε πληθώρα ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων μέσων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια μπορεί να διεκδικήσει τη μόνιμη θέση του Προέδρου καθώς πληροί απόλυτα τα κριτήρια που περιγράφονται στο νόμο Κεραμέως. Όσον αφορά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου που θα έχει τετραετή θητεία οι γραπτές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και απομένουν οι προφορικές.
Εν συνεχεία ο αρμόδιος Υπουργός Παύλος Μαρινάκης θα εξετάσει με διαδοχικές συνεντεύξεις τις τρεις περιπτώσεις των επικρατέστερων υποψηφίων όπως θα υποδειχθούν από τον ΑΣΕΠ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως προβάδισμα έχει η νυν Διευθύνουσα Σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη καθώς πληροί τις δύο βασικές προϋποθέσεις του νόμου Κεραμέως: Απόλυτη συνάφεια πτυχίου και δεκαετή προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης αντίστοιχης της σημερινής.
Διαβάστε ακόμη:
- Η Μελάνια θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της και το εξώφυλλο προκαλεί εντύπωση
- Βόλος: Απίστευτες εικόνες από drone δείχνουν «θάλασσα» νεκρών ψαριών
- Στο έλεος τυφώνων η Ιαπωνία – 4 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να εκκενώσουν
- Οι vegan εμπρηστές που έκαψαν το εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη και απειλούν ότι θα το ξανακάνουν