.Σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, ο Κωτσόβολος έλαβε την επίσημη αναγνώριση για τα 10 πρώτα καταστήματά της ως προσβάσιμα στα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Η προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ, εδώ και 83 χρόνια, είναι να αποκαθίστανται και να εντάσσονται ΑμεΑ στην κοινωνία. Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει τις κατάλληλες συνθήκες ενός καταστήματος για την άνετη πλοήγηση των ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Είσοδοι και διάδρομοι με τις κατάλληλες διαστάσεις, χώροι με τις αντίστοιχες σημάνσεις, όπως οι τουαλέτες, οι ανελκυστήρες και το parking, εξωτερικές ράμπες εισόδου με τη σωστή κλίση πληρούν σήμερα όλες τιςπροδιαγραφές για εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία.

Η επίσημη αναγνώριση πραγματοποιήθηκε μετά από ειδικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν απόεπαγγελματίες του χώρου, αλλά και τον έλεγχο από ΑμεΑ και εργοθεραπευτές της ΕΛΕΠΑΠ και έρχεται ως επισφράγισμα των ενεργειών της εταιρείας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε όλοι οι άνθρωποινα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας στο έπακρο. Η προσβασιμότητα αποτελεί ένα πεδίο ανοιχτής συζήτησης πια από όλες τις εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας και όλα τα βλέμματα των κατασκευαστώνηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι στραμμένα προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως πρόσφατα παρουσιάστηκαν στη CES 2021 .