Ανησυχητικά εξακολουθούν να είναι τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ περαιτέρω προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στην Αττική.

Σήμερα το απόγευμα, κατά την ενημέρωση για τα κρούσματα (τα οποία, σημειωτέον, θα είναι κάτω από 4.000 και δείχνουν μια μικρή κάμψη σε σχέση με την περασμένη Τρίτη), αναμένεται να ανακοινωθεί κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες  η Αττική βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη τροχιά, κάτι που θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες και στα κρούσματα.

Φοβούνται οι ειδικοί

Νωρίτερα, οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος μίλησαν στον σταθμό ΣΚΑΪ για την αύξηση που παρατηρείται στα λύματα στην Αττική.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση: «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

Τηλεκπαίδευση: Αλλαγές σε βαθμούς τετραμήνου και απουσίες για Γυμνάσια και  Λύκεια | Έθνος

Όπως είπε, για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη: «Τα νούμερα επανέρχονται».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια. Συγκεκριμένα, έγιναν 1.070.000 τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων βγήκαν 1.550 θετικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.