Μόλις 510 νέα κρούσματα κορωνοϊού έδειξε η σημερινή έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Τα κρούσματα δεν αντανακλούν την πραγματική εικόνα της επιδημίας στη χώρα.
Ο αριθμός που κατέγραψαν τα 8.697 τεστ, θυμίζει νούμερα από το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
Πιθανότατα τα σημερινά αποτελέσματα να συνδέονται με τη χθεσινή αργία των Θεοφανίων και οι αυριανές διαγνώσεις να επιστρέψουν στα συνήθη τριψήφια καθώς απέχουμε μια ανάσα από την καθαρή εικόνα της διασποράς τα Χριστούγεννα.

Οι 391 διασωληνωμένοι παραμένουν ο σκληρός δείκτης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα.  Αργά κι επώδυνα αποσυμφορείται το σύστημα υγείας.

Οι θάνατοι από COVID-19 ανήλθαν σήμερα στους 47.

Ανησυχητική και η επιδημιολογική κατάσταση στην Αργολίδα. 26 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και 26,79 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, όταν χθες σημείωνε μόλις 4 κρούσματα και ιικό φορτίο 4,12.

Ανοδικά κυμαίνονται και τα νούμερα στη Λάρισα, από 24 χθες σε 31 νέες διαγνώσεις.
Η Πελοπόννησος δίνει το δυναμικό παρόν στη σημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων με 41 νέες μολύνσεις συγκριτικά με 17 χθες.

Έξι περιφερειακές ενότητες παραμένουν «κόκκινες», σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τις τελευταίες δύο εβδομάδες: Έβρος, Κιλκίς, Φλώρινα, Ροδόπη, Δυτική Αττική και Κοζάνη, με τις τρεις τελευταίες σε παρατεταμένο lockdown λόγω σοβαρού επιδημιολογικού φορτίου. Στην πορτοκαλί ζώνη αυξημένης παρατήρησης βλέπουμε τις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Αττικής, Κυκλάδων, Αρκαδίας, Αργολίδας και Λασιθίου.

Σημαντική υποχώρηση στα κρούσματα παρουσίασαν οι περιφέρειες Λασιθίου και Κοζάνης πέφτοντας και οι δύο από τα χθεσινά 23 στα 8 κρούσματα, ενώ μείωση παρουσίασαν η Ροδόπη και ο Έβρος.