Θετικά ήταν τα στοιχεία εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων, του πρώτου τριμήνου του 2021 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης στις 31 Μαρτίου 2021, οι εγγραφές του πρώτου τριμήνου ανήλθαν εφέτος σε 316 έναντι 269 το ίδιο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 18%. Οι διαγραφές περιορίστηκαν εφέτος σε 56 έναντι 95 πέρυσι, σημειώνοντας το α’ τρίμηνο μείωση 40%.

Σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει:

«Το θετικό πρόσημο των 260 νέων επιχειρήσεων μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, δείχνουν ανθεκτικότητα και μακάρι τα καλά νέα να συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια του έτους για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Επιμελητηρίου για τη συνέπεια και αφοσίωση τους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αγορά. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα 5 Απριλίου δίνει μια ψυχολογική και οικονομική ανάσα, αλλά παράλληλα δημιουργεί μεγάλη ευθύνη να τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα και όποια επιχείρηση ανοίξει όχι μόνο να μην ξανακλείσει, αλλά να προχωρήσει σύντομα σε κανονική λειτουργία. Οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν, αφού οι απώλειες του εμπορίου ξεπερνούν το 12μηνο τα 10 δισ. ευρώ, αλλά τουλάχιστον σταματάει μια αιμορραγία 350 εκ. εβδομαδιαίως. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.