Απολαυστικός για ένα ημίχρονο, το πρώτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Κοπεγχάγη 2-1 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από νωρίς, μόλις στο 9ο λεπτό, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα των Δανών, Γκραμπάρα και κατάφερε να εκμεταλλευθεί αυτό το «δώρο» και να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει 7 βαθμούς με δύο νίκες, μία ισοπαλία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κοπεγχάγη με 6 (δύο νίκες, μία ήττα). Πλέον η ελληνική ομάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε εξαιρετικά κόντρα στην Κοπεγχάγη κι έβαλε τις βάσεις προκειμένου να φύγει μ’ ένα τεράστιο διπλό από τη Δανία. Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν πλήρως από το λάθος του τερματοφύλακά τους που αποβλήθηκε και στην πορεία δέχθηκαν δύο γκολ βλέποντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» να κάνει κι αρκετές φάσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κοπεγχάγη να μπαίνει πιο δυνατά και λόγω της έδρας της. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να δείξουν ότι είναι τ’ αφεντικά του ματς. Παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο πλάνο πήγε… περίπατο μόλις στο 9’ της αναμέτρησης.

Σ’ εκείνο το λεπτό ο Γκραμπάρα βγήκε λανθασμένα από το τέρμα του, έκοψε την μπάλα με το χέρι και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Κοπεγχάγη από εκείνο το σημείο κι έπειτα κλήθηκε να παίξει με 10 παίκτες, έχοντας ν’ ανέβει ένα βουνό. Από εκείνο το φάουλ στο 12’ ήρθε και η πρώτη φάση. Ο Μπίσεσβαρ το εκτέλεσε αλλά ο Γιόνσον έπεσε στη γωνιά του και παραχώρησε το κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, έγινε πιο πιεστικός κι εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση των Δανών. Έτσι, στο 19’ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα στον Σίντκλεϊ, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στην πορεία του παιχνιδιού η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιζε πολύ έξυπνα.

Έδινε χώρο στον αντίπαλο όποτε θεωρούσε σκόπιμο και χτυπούσε στην κόντρα, ενώ πάγωνε και το ρυθμό έχοντας την κατοχή όταν έπρεπε. Μια από τις κόντρες των φιλοξενούμενων οδήγησε σε μεγάλη ευκαιρία. Στο 34’ ο Σφιντέρφσι έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του αμυντικού, όμως δεν τελείωσε σωστά το τετ-α-τετ και η ευκαιρία χάθηκε.

Τέσσερα λεπτά μετά όμως και συγκεκριμένα στο 38’ ο Σβαμπ θα βρει τον Ζίβκοβιτς σε μια ακόμη υποδειγματική αντεπίθεση κι ο Σέρβος θα τελειώσει τη φάση, κάνοντας το 0-2. Στο 42’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε κι άλλο γκολ με τον Σβαμπ να εκτελεί φάουλ αλλά η μπάλα να περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Η μοναδική φάση της Κοπεγχάγη σημειώθηκε στο 45+2’, όταν ο Άνκενσεν δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, πήγε στ’ αποδυτήρια προηγούμενος με 2-0 κι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό να κρατήσει το υπέρ του 2-0 κι αν μπορέσει στο ανοιχτό γήπεδο να διευρύνει το προβάδισμά του. Ο ΠΑΟΚ χτυπούσε συνεχώς τους Δανούς στην κόντρα-επίθεση, όμως δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 56’ όταν ο Ζίβκοβιτς σούταρε αλλά ο Γιόνσον μπλόκαρε την μπάλα. Το ματς κυλούσε όπως το είχε σχεδιάσει ο Λουτσέσκου με την Κοπεγχάγη να μην μπορεί ν’ απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα στο 71’ ο Σφιντέρφσκι σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Γιόνσον του αρνήθηκε το γκολ.

Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78’ όταν ο Άνκενσεν έπιασε μια κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να είναι σε ετοιμότητα. Ωστόσο δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Μπίελ έβαλε φωτιά στο ματς, καθώς το μακρινό μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Κοπεγχάγη έγινε αρκετά πιεστική και προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά. Μάλιστα στο 84’ ο Λέραγκερ έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν έκανε την κεφαλιά κι ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, καθώς έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στον ΠΑΟΚ.

Στα επόμενα λεπτά δε σημειώθηκαν ευκαιρίες και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Δανία. Μια νίκη που τον φέρνει σε θέση οδηγού και του προσθέτει ψυχολογία ενόψει του δεύτερου γύρου που ακολουθεί.

Κοπεγχάγη (Γες Τόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον, Λεράγκερ, Μπάλντουρσον (Σινγκ 46’), Πεπ Μπίελ, Βιντ, Μπόβινγκ (Γιόνσον 11’).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Σφιντέρσκι.