Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημείωσε «συζητάμε κάθε ενδεχόμενο, όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να προλάβουμε τη μεγάλη διασπορά του ιού».

Ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε ότι «το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η πιστή τήρηση των μέτρων» και τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται βήμα-βήμα, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και βασίζει τις αποφάσεις της στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών.

Αναφορικά με το αν θα κλείσουν τα σχολεία, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα αξιολογηθούν είναι και το κλείσιμο των σχολείων, διευκρινίζοντας, όμως ότι αυτό θα είναι η έσχατη λύση. «Νομίζω ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης» υπογράμμισε.

«Δεν μας ικανοποιεί ο ρυθμός εμβολιασμού των υγειονομικών»

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός. «Το νούμερο των υγειονομικών που εμβολιάστηκε δε μας ικανοποιεί», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν.

Αντίθετα, μιλώντας για τον γενικό πληθυσμό, ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού είναι «σε πάρα πολύ καλό σημείο», ενώ έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν λάβει την πρώτη.