Κοντά στα επίπεδα ρεκόρ παραμένει το bitcoin, λαμβάνοντας συνεχή υποστήριξη από τις σταθερές εισροές στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια spot που εγκρίθηκαν νωρίτερα το 2024.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν με άνοδο 5,6% στα 72.156,6 δολάρια, παραμένοντας κοντά στο υψηλό ρεκόρ των 72.771 δολαρίων που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Τα τελευταία υψηλά ρεκόρ του bitcoin έρχονται ως προέκταση ενός ράλι που προκλήθηκε από την έγκριση των spot ETFs τον Ιανουάριο, η οποία προσέλκυσε ένα μεγάλο ποσό θεσμικών κεφαλαίων στο token.

Το token ενισχύθηκε επίσης από την MicroStrategy Incorporated, τον μεγαλύτερο εταιρικό κάτοχο του bitcoin, που αγόρασε 12.000 token τη Δευτέρα χρησιμοποιώντας χρέος.

Eβδομαδιαίες εισροές ύψους 2,7 δισ. δολαρίων για τα bitcoin ETFs 

Έκθεση του διαχειριστή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares έδειξε τη Δευτέρα ότι τα επενδυτικά προϊόντα που παρακολουθούν το Bitcoin είδαν εισροές κεφαλαίων ύψους περίπου 2,7 δισ. δολαρίων την εβδομάδα έως τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το investing.com.

Το iShares Bitcoin ETF της BlackRock διέθετε τη μερίδα του λέοντος των εισροών, βλέποντας σχεδόν 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Fidelity κατέγραψε εισροές ύψους 1,34 δισ. δολαρίων.

Το bitcoin παρέμεινε ο μοναδικός κινητήριος μοχλός των εισροών κεφαλαίων στις αγορές κρυπτογράφησης, με άλλα σημαντικά tokens, όπως το ethereum και το solana, να έχουν είτε ελάχιστες εισροές είτε εκροές.

Διαβάστε ακόμη: