Καβγάς ξέσπασε μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Δουδωνή στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων μετά τη συμφωνία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του προέδρου της Βουλής για τη νέα ηγεσία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
«Μας κοροϊδεύετε κύριε Δουδωνή. Πρόκειται για μείζον σκάνδαλο και μείζονα λαθροχειρία την ώρα που εκτυλίσσεται το μείζον σκάνδαλο με τις υποκλοπές», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και πρόσθεσε: «Χθες δεν είπατε στο τηλέφωνο πως δεν θα συναινέσετε;». Κατηγόρησε μάλιστα τον βουλευτή ότι συμπράττει με τη Νέα Δημοκρατία εν αγνοία του κ. Ανδρουλάκη.
Ο Παναγιώτης Δουδωνής υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει ανοιχτή διαδικασία, με κατάθεση βιογραφικών. «Κάνουμε μία διαδικασία αξιοκρατίας που χρειάζεται για να φύγουμε από το βούρκο», είπε. «Θέλει να είναι ακέφαλη η Αρχή και υπηρετεί πονηρά σχέδια. Δεν δέχομαι μομφή, έχω ακαδημαϊκή διαδρομή παρά το νεαρό της ηλικίας μου!».
Η αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Δουδωνή
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, η διαδικασία, που αφορούσε τους νέους επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ήταν σύμφωνη με όσα έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.
«Πριν από έξι μήνες ο κύριος Ανδρουλάκης ζήτησε με επιστολή του να προκηρύσσονται οι θέσεις για τις Αρχές, το αποδέχθηκε η Διάσκεψη, συναίνεσε και ο πρωθυπουργός. Υποβλήθηκαν συνολικώς 42 βιογραφικά. Κανένα κόμμα δεν με ενόχλησε όλο αυτό τον καιρό για να προτείνω κάποιον από τους 42. Ανταποκρινόμενος σε όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης στους Δελφούς, έφερα σήμερα τη δική μου πρόταση» ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.
Μάλιστα, ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε τον Αντώνη Μακρυδημήτρη για τον Συνήγορο του Πολίτη και την Αικατερίνη Συγγούνα για την ΑΠΔΠΧ, που παραμένει ακέφαλη από τον Μάιο του 2025, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με την πρώτη πρόταση, ωστόσο συμφώνησε στο πρόσωπο της κυρίας Συγγούνα.
Η διαδικασία αναβλήθηκε, ενώ για να γίνει εκλογή των επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών απαιτείται πλειοψηφία 3/5.
Εκτός αίθουσας, ο κ. Δουδωνής έστρεψε τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία. «Σήμερα φάνηκε ποιος δεν θέλει να έχουν επικεφαλής οι ανεξάρτητες αρχές», είπε.
Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Διονύση Καλαματιανό να επισημαίνει ότι «όταν λέμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να πάμε σε εκλογές, το εννοούμε».
Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι επικοινώνησε χθες με όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία σύμπραξη με τις προτάσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Δουδωνής, όπως είπε, δήλωσε πλήρη άγνοια για την πρόταση του κ. Κακλαμάνη. «Ελπίζω να αλλάξει θέση ο κ. Ανδρουλάκης, θα το παλέψω αυτό», υποστήριξε.
Διαβάστε ακόμη:
- Πάουελ: Δήλωση-βόμβα από τον πρόεδρο της Fed – «Θα παραμείνω στο ΔΣ»
- Kαιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το μεσημέρι
- The Ilisian: Επίσημη έναρξη για το νέο προορισμό της πολυτέλειας στο πάλαι ποτέ Χίλτον
- Η αποχώρηση των ΗΑΕ από τον OPEC δοκιμάζει τη συνοχή του πετρελαϊκού καρτέλ

