Την απόλυτη αποθέωση έζησε το βράδυ της Παρασκευής ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται. Ο γνωστός τραγουδιστής ερμήνευσε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ελεύθερος» και οι πίστες «πήραν φωτιά». Οι θαμώνες τον αποθέωσαν ενώ δεν σταμάτησαν να πετούν πανέρια με λουλούδια στον τραγουδιστή. Οι υπάλληλοι του κέντρου άδειαζαν δεκάδες δίσκους με γαρύφαλλα την ώρα που ο Αργυρός  ερμήνευε την νέα του επιτυχία.

Ο τραγουδιστής μέσα από το τραγούδι «Ελεύθερος» αλλά και το βίντεο κλιπ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Εμπνευσμένος από το παραδοσιακό τραγούδι «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια», δημιουργεί το δικό του ξεχωριστό, σύγχρονο, μουσικό πρίσμα και με τους στίχους του Χάρη Σαβαλάνου, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ελευθερία από κάθε είδους δεσμά.

 

Το τραγούδι, που συνοδεύεται από βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημολίτσα, περιλαμβάνεται στο επικείμενο νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Αργυρού, με τίτλο «22», που κυκλοφόρησε από την Panik Platinum σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής χθες, Σάββατο, 30 Απριλίου.

Ο ίδιος μιλώντας για τον νέο του άλμπουμ είπε: «𝟐𝟐 είναι ο αριθμός της εκπλήρωσης των μουσικών ιστοριών που θέλω να μοιραστώ μαζί σας … “Νοσταλγιά” , “Φως” και “Ενέργεια” είναι οι τρεις ενότητες του νέου άλμπουμ που θα παρουσιαστούν από την Κυριακή 1η Μαΐου σταδιακά μέσω lyric videos στο επίσημο κανάλι μου στο YouTube! Ένα album που δουλεύαμε με τους συνεργάτες μου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα , με πολλή αγάπη για όλους εσάς».

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Μιλάω για την ελευθερία που λυτρώνει από την καταπίεση»

Μιλώντας για τη νέα του επιτυχία «Ελεύθερος» ο Κωνσταντίνος Αργυρός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το αίσθημα της ελευθερίας πηγάζει από την καρδιά μας».

«Ελευθερία λοιπόν, σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξης, σημαίνει να πράττεις εν γένει σύμφωνα με ότι σου γεννά έρωτα στην καρδιά σου. Το αίσθημα της ελευθερίας πηγάζει από την καρδιά μας. Η έμπνευση λοιπόν για το συγκεκριμένο τραγούδι βασίστηκε σε πολλές σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τις ρίζες μας και την παραδοσιακή μουσική του τραγουδιού “Μενεξέδες και ζουμπούλια” που με ενέπνευσε και μπόρεσα και συνέδεσα τις σκέψεις μου με αυτά τα ακούσματα», είπε στην Panikmusic.

«Ακούσματα επηρεασμένα από την Μικρά Ασία, από τα βάλς του Ιονίου και των Κυκλάδων, από το ελληνικό μπουζούκι, από το βαλκανικό αυτό μαγικό ήχο των πνευστών. Αυτές λοιπόν οι λέξεις του Χάρη Σαβαλάνου είναι ανησυχίες μου επηρεασμένες από το γεγονός ότι είμαστε ένας λαός αφοσιωμένος στον τόπο του, με ένα όνειρο που απαρτίζεται από ελπίδα, ελευθερία και αισιοδοξία. Δεν μιλάω για την τυφλή ελπίδα που υπόσχεται ότι τα πάντα θα γίνουν μόνα τους. Μιλάω για την ελπίδα και την ελευθερία των μεταναστών που ξεκινάνε να βρουν την καινούργια ακτή τους, αλλά η καρδιά τους και η ψυχή τους πάντα ανήκει στις ρίζες τους», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Μιλάω γι’ αυτούς που βρίσκονται στα πηδάλια και τα καταστρώματα των βαποριών στα ανοιχτά του Ειρηνικού. Μιλάω για τις οικογένειες και τα παιδιά ενός ταλαιπωρημένου εργάτη, που τολμάνε να πάνε κόντρα στη μοίρα τους. Μιλάω για την ελευθερία που λυτρώνει από την καταπίεση ορισμένων φίλων (γνωστών και αγνώστων) που εδώ και χρόνια απλά δεν μπορούν να εκφραστούν διότι τα taboo της κοινωνίας και οι καταστάσεις δεν τους αφήνουν να μιλήσουν».

«Μιλάω γι’ αυτήν την συχνότητα της αγάπης που έδενε την Κατερίνα κάτοικο του εξωτερικού και τον Αλέξανδρο κάτοικο Ελλάδας, τον Χρήστο κάτοικο Ελλάδας και την Νάγια κάτοικο εξωτερικού, να παλεύουν για την συχνότητα αυτή που τους κρατάει ενωμένους για χρόνια. Μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι φυλακισμένοι στον χώρο τους, κάθονται γύρω από ένα τραπεζάκι με τα βασικά και τραγουδάνε μαζί», υπογράμμισε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζω λοιπόν αυτό το τραγούδι να σας διασκεδάσει, να το χορέψουμε και να το διασκεδάσουμε μαζί όσο πιο φωναχτά, πιο δυνατά, πιο χορευτικά και όσο πιο ελληνικά γίνεται. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ουσία βρίσκεται στα απλά πράγματα, στις καλές παρέες, στη μουσική, στον σεβασμό, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη, στον ήλιο… Ελεύθεροι για μια ζωή…».