Κατά τη διάρκεια ενός τυπικού, αλλά πρωτόγνωρου απ’ ότι αποδείχθηκε στη συνέχεια, ελέγχου για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ένας ελεγκτής δημόσιας υγείας δέχτηκε επίθεση από κομμωτή στην Καρδίτσα.

Το περιστατικό που τώρα είδε το φως της δημοσιότητας, συνέβη πριν λίγες ημέρες όταν ο συγκεκριμένος επόπτης δημόσιας υγείας επιχείρησε να κάνει έλεγχο στο κουρείο. Εκεί διαπίστωσε πως ο ιδιοκτήτης, ο πατέρας του και τρεις πελάτες που βρίσκονταν στον χώρο, δε φορούσαν μάσκα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Ο ελεγκτής έκανε παρατήρηση στον ιδιοκτήτη και επιχείρησε να βγάλει το κινητό του από την τσέπη. Εκείνη τη στιγμή ο κομμωτής έριξε κάτω την συσκευή και άρχισε να τον χτυπάει επανειλημμένα.

Στη συνέχεια, ο επόπτης κατέθεσε μήνυση εναντίον του επαγγελματία στον οποίο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 4.600 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του κομμωτηρίου για 15 μέρες.

Στις δηλώσεις του ο κομμωτής ισχυρίστηκε πως «είχε βγάλει τη μάσκα για λίγο, ώστε να πάρει αέρα» και πως οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο κομμωτήριο φορούσαν κανονικά τη μάσκα τους. Υποστήριξε δε πως ο ελεγκτής δεν τον ενημέρωσε για την ιδιότητά του και ήταν εριστικός και προσβλητικός απέναντί του.

Αντιθέτως, ο ελεγκτής επιμένει πως κανείς δε φορούσε μάσκα και όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη, αυτός τον εξύβρισε και στη συνέχεια τον χτύπησε.