Η Κομισιόν προχωρά και επίσημα στην υιοθέτηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έγκριση του «πράσινου» ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς η πρόεδρος της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών-μελών.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, στόχος της Επιτροπής είναι το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και αυτό θα έρθει μέσω του εμβολιασμού, ενώ σημείωσε πως παραμένει εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το τέλος του καλοκαιριού.

Εκτός από το πράσινο πιστοποιητικό– που δεν καθιερώνει την υποχρέωση εμβολιασμού, αλλά την πιστοποίηση της υγειονομικής κατάστασης των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν- θα δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα χρήσης των αποδεικτικών εγγράφων από ένα πρόσφατo τεστ κορονοϊού (PCR) ή αντισωμάτων (μετά από ανάρρωση). 

Το πρότυπο πιστοποιητικού που θα αφορά και στην διακίνηση μεταξύ της Ευρώπης και τρίτων χωρών θα είναι- σύμφωνα με πληροφορίες- σε ψηφιακή και σε έντυπη έκδοση και δίγλωσσο: θα έχει την επίσημη γλώσσα του κράτους και τα αγγλικά.

Οι ανακοινώσεις από την πρόεδρος της Κομισιόν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.