Ο Σταμάτης Κόκοτας μίλησε για τον Τόλη Βοσκόπουλο καθώς οι δύο τους είχαν συνεργαστεί και όπως είπε, έχει μόνο καλά να θυμάται από εκείνον.

Για τον σπουδαίο καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή, μίλησαν στον ΑΝΤ1 συνάδελφοί του και άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

«Ο Τόλης έχει κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων του και την αγάπη του κόσμου. Ήταν ένα ευγενικό παιδί, ήταν κύριος!», είπε. «Όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον Τόλη. Καλό Ταξίδι!» τόνισε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», δηλώνοντας συγκινημένος.

Από πλευράς του ο Γιώργος Λεμπέσης έκανε λόγο για έναν σούπερ σταρ, δίπλα στον οποίο κάθε στιγμή ήταν ένα σχολείο. «Μου έλεγε ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να είναι αληθινός» θυμάται για την περίοδο της συνεργασίας του.

Από την άλλη, ο Χρήστος Μενιδιάτης μίλησε για τη φιλία του πατέρα του με τον Τόλη Βοσκόπουλο. «Είχαν μια αληθινή φιλία με εκτίμηση και αγάπη», σχολίασε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που ο πατέρα του είδε στη σκηνή τον Τόλη Βοσκόπουλο: «Δεν ξεκολλούσε τα μάτια του από πάνω του», τόνισε.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15:00 θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή. Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων. Οι αδελφές που προηγήθηκαν ήταν και η αφορμή που έκαναν τον πατέρα του να συνεχίζει να κάνει παιδιά μέχρι να αποκτήσει ένα γιο. Ώσπου τα κατάφερε. Εκείνο που δεν κατάφερε ο Σμυρνιός πατέρας του ήταν ο μικρός Τόλης να συνεχίσει την παράδοση στο μανάβικό που ο ίδιος, με πολύ κόπο, είχε δημιουργήσει.

«Όταν γεννήθηκα, και ο πατέρας μου πέτυχε επιτέλους το πολυπόθητο αγόρι, έτρεξε κι έβγαλε κάρτες και άλλαξε και την ταμπέλα στο μαγαζί που έγινε: Χαράλαμπος Ιωάννου Βοσκόπουλος και Υιός. Ήμουν πάντα μαζί του στη Λαχαναγορά, και στα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές του. Όμως έβλεπα πως δεν μου πήγαινε αυτή η δουλειά. Από κάτι μπουλούκια που ερχόντουσαν στην Κοκκινιά, με τον Ζαζά, τον Κοκοβιό και άλλους είχα ξελογιαστεί κι ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο. Γύρω στα 15 δεν άντεξα και του το είπα. Περίμενα πως θα με σφάξει. Θεατρίνος ο γιος του Λαχαναγορίτη; Και τότε μου λέει: Πάμε. Και χωρίς να ξέρω για πού τραβάμε, με πηγαίνει στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη, που είχε και θεατρικό τμήμα. Τότε είναι που πρωτοβγαίνω απ’ την Κοκκινιά και βλέπω την Αθήνα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στην επιστροφή, μου λέει: Για να μην μου παραπονεθείς καμιά φορά ότι ήθελες αυτό να γίνεις κι εγώ σε εμπόδισα. Αυτά μου είπε ο σοφός πρόσφυγας πατέρας μου και τον ευγνωμονώ. Και κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή, ακόμα και σήμερα που πλησιάζω τα 80 μου χρόνια, τον φέρνω στο μυαλό μου και λέω μέσα μου: Κοίτα τώρα» είχε δηλώσει ο Τόλης Βοσκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της συναυλίας του στο Ηρώδειο το Σεπτέμβριο του 2018.